Πανόραμα: Εκδήλωση για την επίδραση των θετικών συναισθημάτων στην ψυχική και σωματική υγεία

Οι θετικές σκέψεις, τα θετικά συναισθήματα και  τα οφέλη τους στην ψυχική και σωματική μας υγεία, είναι το θέμα  της ενδιαφέρουσας επιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνουν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 στο Πανόραμα (Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», Δημαρχείο Πανοράματος) τα Διαγνωστικά Κέντρα-Πολυϊατρεία «Πλάτων» σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που είναι ελεύθερη για το κοινό, γιατροί, ειδικοί επιστήμονες και ψυχολόγοι θα αναφερθούν στον τρόπο ανίχνευσης και αναγνώρισης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων. Επιπλέον  θα αναλύσουν όλα όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε για τις επιπτώσεις τους όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά και στις κοινωνικές μας σχέσεις και  στο περιβάλλον μας, ενώ θα ακολουθήσει διάλογος των εισηγητών  με το κοινό.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η αρμόδια αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη, ενώ την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος  Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές και συγκεκριμένα οι:

  • Dr Μαρία Όλγα Μάτσικα, ειδική παιδίατρος, ενδοκρινολόγος βρεφών, παιδιών και εφήβων, Δρ Πανεπιστημίου JW Goethe Φρανκφούρτης.
  • Ευαγγελία Μαρκούση, Νευρολόγος MSc, Επιστημονικά υπεύθυνη Νευρολογικού Τμήματος  της Πλάτων Ιατρικής
  • Φραγκίσκη Τσάτσου, MD, MSc, BSc, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος,  Επιστημονικά υπεύθυνη Δερματολογικού Τμήματος  της Πλάτων Ιατρικής
  • Ιωάννης Κελεμάνης, ειδικός καρδιολόγος
  • Αργυρώ Ζηκούλη MSc, Γνωσιακή Ψυχολόγος (Programme leader του Προγράμματος BSc (Hons) Phychology Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
  • Dr Γιάννης Βελίκης, Κλινικός Ψυχολόγος, Συγγραφέας, Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχιατρικής.

 

Loading