Γ. Τσαμασλής: “Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός”

Για το έβδομο διεθνές κύπελλο τραμπολίνο, που διοργανώνεται από τον Αίαντα Θερμαϊκού στην Περαία Θεσσαλονίκης αυτό το σαββατοκύριακο, μίλησε στον αέρα της εκπομπής Flash Magazino o δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4.

“Το προηγούμενο σαββατοκύριακο που είχαμε υψηλές θερμοκρασίες και ηλιόλουστες μέρες, στην περιοχή του Θερμαικού δεν υπήρχε χώρος στο πεζοδρόμιο να περάσουμε. Τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα είχαμε”, δήλωσε αρχικά ο κ. Τσαμασλής, πριν εξάρει την προσφορά του Αίαντα Θερμαϊκού, λέγοντας:

“Ο Αίας είναι πραγματικά ένας πολύ καλά οργανωμένος σύλλογος με ταλέντα που εξελίσσονται. Και όταν κάποιος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, γίνεται πρωταθλητής. Ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Και αυτό το διεθνές κύπελλο μάς δίνει την ελπίδα να αναδειχθούμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του συλλόγου που προσπαθούν και βρίσκονται ανάμεσα στους πρωταθλητές. Και στη διοίκηση αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί αναλαμβάνει την ευθύνη για όλο αυτό, χωρίς μάλιστα να έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αθλείται σωστά ένας παίκτης. Βλέπουμε πως παρά τις αντιξοότητες ο σύλλογος προχωράει πολύ καλά”.

“Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός”

Στο 7ο διεθνές κύπελλο τραμπολίνο θα συμμετάσχουν 200 αθλητές και αθλήτριες από 24 συλλόγους, από κάθε γωνιά της χώρας και από τη Βουλγαρία. Ο κ. Τσαμασλής τόνισε πως η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού θέλει να βοηθήσει τη διοργάνωση με σκοπό τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου, που θα εξυπηρετεί τους αθλητές ώστε να προπονούνται σε σωστές συνθήκες.

“Στην περιοχή μας δεν μπορείς να βρεις δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο αν δεν έχεις κλείσει. Κι αυτό λόγω του συγκεκριμένου αγώνα. Κι εμείς ως διοίκηση του δήμου δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θέλουμε να οργανώσουμε τις υποδομές. Ήδη έχουμε στείλει φάκελο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο Υπουργείο Εσωτερικών και είμαστε στο στάδιο της έγκρισης, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα γήπεδο, ένα κλειστό γυμναστήριο δηλαδή, που να έχει όλες τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο άθλημα. Και όχι μόνο. Τα παιδιά πρέπει να κάνουν με άνεση την προπόνησή τους και αυτό να αποτελεί κίνητρο”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τσαμασλής στον Flash 99.4:

Loading