Εξιχνίαση επιθέσεων σε βάρος αστικών λεωφορείων και επιβαινόντων

Στην εξιχνίαση δύο επιθέσεων σε βάρος λεωφορείων του ΟΑΣΘ και επιβατών σ’ αυτά, που έγιναν τον Νοέμβριο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019, οδήγησε η μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για το πρώτο περιστατικό (Νοέμβριος 2018) ταυτοποιήθηκε ως δράστης άνδρας ηλικίας 23 ετών, ενώ για τη δεύτερη περίπτωση, πλέον του 23χρονου, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα, ηλικίας από 16 έως 19 ετών, εκ των οποίων ο ένας αλλοδαπός.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς και για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2019, οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας από κοινού ως ομάδα με διακριτούς ρόλους, μερικοί εξ αυτών έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά με ξύλινα αντικείμενα και πέτρες σε λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ., το οποίο βρισκόταν σταματημένο σε στάση στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιβίβαση – αποβίβαση επιβατών.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω επίθεσης ήταν εκτός από τις φθορές που προκλήθηκαν στο λεωφορείο, ο ελαφρύς τραυματισμός δύο επιβατών του λεωφορείου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, σημαντικό ρόλο στην προαναφερόμενη επίθεση είχε ο 23χρονος, ο οποίος νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 2018 στην περιοχή της Χαριλάου, ως μέλος ομάδας ατόμων συμμετείχε σε μία ακόμη επίθεση σε βάρος λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ., που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός επιβάτη και φθορές στο λεωφορείο. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

©Πηγή: amna.gr