Για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό ενημέρωσε την οικονομική επιτροπή της ΠΚΜ η Αθ. Αηδονά

Για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό ενημέρωσε σήμερα την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδονά, μετά τη σύσκεψη που έγινε προ ημερών στην Αθήνα υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην οποία συμμετείχε εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη.

Όπως επισήμανε η κ. Αηδονά, στη συγκεκριμένη σύσκεψη έγινε αναφορά στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ενώ υπογραμμίστηκε ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών στην ενσωμάτωση των μεταναστών και των προσφύγων στην κοινωνία. Τέθηκε, άλλωστε, το ζήτημα της επιτάχυνσης των υπηρεσιών ασύλου, ενώ τονίστηκε ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία επιστροφής όσων δεν μπορούν να μείνουν στη χώρα και δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν αρνήθηκε να συνδράμει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, ωστόσο κινείται πάντα μέσα στις αρμοδιότητες της και στις δυνατότητές της. Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι η Κεντρική Μακεδονία σήκωσε μεγάλο βάρος το 2016, οπότε φιλοξένησε 15.000 – 16.000 άτομα. Σήμερα 7.200 άτομα βρίσκονται σε επίσημες δομές στην Περιφέρεια και άλλα 1.500 σε ξενοδοχεία και σπίτια. Στο πλαίσιο αυτό έθεσε το θέμα της ισοκατανομής προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που είναι είναι ήδη επιβαρυμένες.

Π.Γ.

 

©Πηγή: amna.gr

Loading