ΕΔΜΘ: Να αναλάβει security τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όσους εισέρχονται στα δικαστήρια

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι προϊστάμενοι του Πρωτοδικείου, του Εφετείου και του Ειρηνοδικείου, οι επικεφαλής των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών, όπως επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσαλονίκης

Να αναλάβει ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας (security) τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όσους εισέρχονται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς που ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου, προτείνει προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψή της που πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Εν αναμονή της ρύθμισης του Υπουργείου για τα μέτρα που θα ισχύσουν στα δικαστικά Μέγαρα όλη της χώρας, οι προϊστάμενοι των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της πόλης, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου των δικηγόρων, κατέληξαν στην παραπάνω πρόταση, ζητώντας, εφόσον αυτή γίνει αποδεικτή, να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι.

Εξειδικεύοντας την πρόταση περί security, η Επιτροπή, υπό τον πρόεδρό της και επικεφαλής του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, πρόεδρο Εφετών Χρήστο Νάστα, τάσσεται υπέρ της τοποθέτησης έξι υπαλλήλων σεκιούριτι στις δύο εισόδους των δικαστηρίων: τέσσερις στην κεντρική και δύο στην πλαϊνή.

Σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους και το πώς θα εισέρχονται στο Μέγαρο, πληροφορίες αναφέρουν, ότι δεν έγινε συγκεκριμένη πρόταση, και εκτιμάται ότι αυτό θα προβλεφθεί με την ρύθμιση που θα αποφασίσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι προσεγγίζουν το 80%.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι προϊστάμενοι του Πρωτοδικείου, του Εφετείου και του Ειρηνοδικείου, οι επικεφαλής των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών, όπως επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσαλονίκης.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading