ΜέΡΑ 25 για άνοιγμα σχολείων: «Απαιτούμε διεξαγωγή δημόσιων, δωρεάν rapid tests»

Με αφορμή την επικείμενη επαναλειτουργία τψν σχολείων το ΜέΡΑ 25 ζητάει με ανακαοίνωση του από την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών

Στην ανακοίνωση στρέφεται κατά της κυβέρνησης για την άρνηση να στήσει ένα δημόσιο δίκτυο καθώς είναι «εγκλωβισμένη στην εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων της, ενώ κατέφυγε κάποια στιγμή στην απάτη των self test και πιο πρόσφατα στο στήσιμο ενός άτυπου δικτύου ουσιαστικά ιδιωτικών παραμάγαζων, για τεστ του πληθυσμού».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «επειδή μετά την περυσινή πικρή πείρα ξέρουμε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τους μαθητές ανά τάξη και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, απαιτούμε να υπάρξει κατ’ ελάχιστον η μαζική διεξαγωγή δημόσιων, δωρεάν rapid tests σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να μην μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μόνο για «ασφάλεια», αλλά να δώσει και την αίσθηση της υγειονομικής ασφάλειας έστω στους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή της έναρξης της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού, ζητούσε την δημιουργία ενός δημοσίου δικτύου για μαζικά και δωρεάν τεστ στον πληθυσμό. Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να στήσει αυτό το δίκτυο εγκλωβισμένη στην εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων της, ενώ κατέφυγε κάποια στιγμή στην απάτη των self test και πιο πρόσφατα στο στήσιμο ενός άτυπου δικτύου ουσιαστικά ιδιωτικών παραμάγαζων, για τεστ του πληθυσμού.
Ενάμιση χρόνο μετά και ενώ επίκειται η έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας και καθώς πλέον γνωρίζουμε καλά ότι εμβολιασμένοι (σε πολύ μικρότερο φυσικά βαθμό) και μη, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, απαιτούμε από την Κυβέρνηση τουλάχιστον για το 1 εκατομμύριο περίπου των εμπλεκόμενων στη μαθησιακή διαδικασία (μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς) να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην βρεθούν κι αυτοί στο έλεος της μετάλλαξης Δέλτα.
Και επειδή μετά την περυσινή πικρή πείρα ξέρουμε ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τους μαθητές ανά τάξη και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, απαιτούμε να υπάρξει κατ’ ελάχιστον η μαζική διεξαγωγή δημόσιων, δωρεάν rapid tests σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να μην μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μόνο για «ασφάλεια», αλλά να δώσει και την αίσθηση της υγειονομικής ασφάλειας έστω στους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση»

 

Δείτε επίσης: Ν. Ηλιόπουλος: Το ότι απομακρύνθηκαν Κικίλιας – Χρυσοχοΐδης είναι παραδοχή αποτυχίας σε πανδημία και πυρκαγιές

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading