Δύο κοντέινερ με εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ και την καταστολή της λαθρεμπορίας καπνικών, το Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης εντόπισε δύο περιπτώσεις εμπορευματοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα.

Κατόπιν τοπικής ανάλυσης κινδύνου εμπορευματοκιβωτίου με δηλωθέν εμπόρευμα «Σεντόνια Μαξιλαροθήκες» καθώς και ενός εμπορευματοκιβωτίου με δηλωθέν εμπόρευμα «Δάπεδα laminate», τα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση. Έπειτα, αφού είχε προηγηθεί η κατάθεση παραστατικών διαμετακόμισης των εμπορευμάτων που εμπεριέχονταν στα εμπορευματοκιβώτια, δρομολογήθηκαν για εκ των υστέρων φυσικό έλεγχο από το αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου. Έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε σάρωση των φορτίων από αυτοκινούμενο μηχάνημα X-RAY με ενδείξεις ύπαρξης καπνικών-τσιγάρων, όπου για το πρώτο εμπορευματοκιβώτιο επιβεβαιώθηκαν από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών.

Εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Ακολούθησε καθολικός φυσικός έλεγχος, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο των εμπορευματοκιβωτίων, έγινε καταμέτρηση και το σύνολο των κατασχεθέντων τεμαχίων ανέρχεται σε 14.247.200 και σε 11.008.600 τεμάχια αντίστοιχα.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης και τα ανωτέρω λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, όπως και το εμπορευματοκιβώτιο ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων.

Οι αναλογούσες δασμολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.787.564,55 και 2.153.909,76 ευρώ αντίστοιχα.

Loading