Τηλεφωνήτρια στα επείγοντα δεν απαντούσε στις κλήσεις γιατί δεν ήθελε να μιλήσει σε κανέναν…

Θα μπορούσε να συμβεί κάλλιστα στην Ελλάδα, ωστόσο συνέβη στις ΗΠΑ όπου μια τηλεφωνήτρια στα επείγοντα δεν απαντούσε στις κλήσεις γιατί δεν ήθελε να μιλήσει σε κανέναν…

Τελικά το δικαστήριο την καταδίκασε για το πλημμέλημα της «παρέμβασης σε επείγουσες κλήσεις» και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ημερών, ενώ θα τεθεί υπό επιτήρηση για 18 μήνες.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Χάρις, η Κρενσάντα Γουίλιαμς, 44 ετών, κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο του Χιούστον επειδή έκλεινε συστηματικά το τηλέφωνο σε όσους προσπαθούσαν να αναφέρουν επείγοντα περιστατικά στις αρχές.

Έκλεινε το τηλέφωνο σε χιλιάδες πολίτες

Η Γουίλιαμς εργαζόταν για το Κέντρο Επειγόντων του Χιούστον για περίπου 18 μήνες, μέχρι το 2016. Οι προϊστάμενοί της αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν διαπίστωσαν ότι είχε καταγραφεί ασυνήθιστα υψηλός αριθμός «σύντομων κλήσεων», διάρκειας μικρότερης των 20 δευτερολέπτων.

Η βάση δεδομένων του Κέντρου καταγράφει όχι μόνο τη διάρκεια αλλά και το ποιος κλείνει πρώτος το τηλέφωνο – ο χειριστής του κέντρου, ο καλών ή ταυτόχρονα και οι δύο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Γουίλιαμς είχε κλείσει χωρίς λόγο το τηλέφωνο σε χιλιάδες κλήσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και άνθρωποι που προσπαθούσαν να αναφέρουν στην αστυνομία ανθρωποκτονίες, ληστείες ή τροχαίες παραβάσεις.

Όσο για τη δικαιολογία της; Στους εισαγγελείς υποστήριξε ότι έκλεινε συχνά το τηλέφωνο επειδή εκείνη την ώρα… δεν είχε όρεξη να μιλήσει με κανέναν.

 

Loading