ΕΥΑΘ: Αδύνατο να απορροφήσουν τα φρεάτια τέτοιο όγκο νερού

Στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την δυνατή βροχή που έπληξε σήμερα (10/5) την Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, Χρήστος Τραγανός σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104.9».

«Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, όμως η βροχόπτωση ήταν έντονη, της τάξεως των 25 χιλιοστών τη μισή ώρα, με ραγδαιότητα 240 -250 χιλιοστά την ώρα. Τα 25.000 φρεάτια που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα καθαρίζονται από τα συνεργεία της ΕΥΑΘ ωστόσο δεν προλαβαίνουν να απορροφήσουν τόσο μεγάλο όγκο νερών της βροχής» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χ. Τραγανός και πρόσθεσε: «Καθαρίζουμε τα φρεάτια χωρίς να έχουμε απόλυτη ευθύνη για την αντιπλημμυρική προστασία, η οποία σύμφωνα με το νόμο ανήκει στην Περιφέρεια. Κάνουμε όμως αυτή τη δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς να πληρωνόμαστε».

Τα συνεργεία θα μείνουν στους δρόμους

Υπογράμμισε δε, ότι τα συνεργεία της ΕΥΑΘ θα παραμείνουν και τις επόμενες ώρες στους δρόμους προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα από αυτά που υπάρχουν ήδη και προκλήθηκαν από τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα.

Loading