Ξένοι στην ίδια πόλη βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Απογοήτευση έχει σκορπίσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη καταδίκης της άκρως ρατσιστικής τοποθέτησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή, κατά την οποία εξομοίωσε, ανάμεσα σε άλλα, την ομοφυλοφιλία με έγκλημα.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ισχυρίζονται πως δεν είναι δυνατό το Μαξίμου να διαρρέει την ικανοποίησή του για το ότι Έλενα Κουντουρά και Θανάσης Παπαχριστόπουλος ψήφισαν υπέρ από τους ΑΝΕΛ, αλλά να τηρεί σιγή ιχθύος για τον «ανεκδιήγητο» κ. Κατσίκη.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξηγηθεί και η κίνηση 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- οι περισσότεροι ανήκουν στους «53+»- να ζητήσουν από τον Νίκο Βούτση την παραπομπή Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Όπως κι αν έχει, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο περισσότερο θα βγαίνουν στο προσκήνιο οι μεγάλες διαφορές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, στις οποίες θα δίνονται έμφαση κι από τους ίδιους τους βουλευτές τους στο πλαίσιο της πολιτικής τους επιβίωσης.

Αυτήν τη στιγμή το μόνο που φαίνεται να δένει τα δύο κόμματα είναι η συμφωνία κοινής πορείας μέχρι το τέλος στην οποία έχουν καταλήξει ο πρωθυπουργός κι ο υπουργός Άμυνας.

Κατά τα άλλα, αρκεί μια επίσκεψη στους διαδρόμους της Βουλής για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι στην ουσία «δύο ξένοι στην ίδια πόλη».

Ικανοποίηση για Θεοδωράκη- Παπανδρέου

Από την άλλη, και στο πλαίσιο του «διαίρει και βασίλευε» ως προς το ΚΙΝΑΛ για το οποίο γράφαμε το πρωί της Πέμπτης, στο Μαξίμου βλέπουν με όλο και πιο θερμό μάτι το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, το πολιτικό θάρρος του οποίου εγκωμιάζουν με αφορμή και τη στάση του στο νομοσχέδιο για την αναδοχή.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει κι επίσημη ενθάρρυνση προς τον επικεφαλής του Ποταμιού από τον κ. Τσίπρα σε δημόσια τοποθέτησή του με την πρώτη ευκαιρία.

Το ίδιο ενδεχομένως να ισχύσει και για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μάλλον αναλαμβάνει ευρωπαϊκό ρόλο στην επίλυση διεθνών κρίσεων, ενώ θέλησε να μοιραστεί με τον πρωθυπουργό πληροφόρησή του που αφορούσε το Μακεδονικό.

 

Loading