Υπέρ της UEFA τάχθηκε ο Ζαγοράκης: “Θα στρεβλώνει τον ανταγωνισμό μια κλειστή Λίγκα”

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, πήρε θέση για τη δημιουργία της European Super League, τονίζοντας οτι συντάσσεται με τις αποφάσεις που θα πάρει η UEFA.

Ο επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στο Μοντρέ της Ελβετίας, όπου διεξάγεται το 45ο Κογκρέσο της UEFA και στις συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του, υπογραμμίζοντας πως τάσσεται με ο,τι αποφασίσει  η UEFA.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ στη σημερινή συνάντησή του με τον κ. Τσέφεριν, δήλωσε κάθετα αντίθετος στα σχέδια των εμπνευστών μιας κλειστής Λίγκας και παράλληλα διατράνωσε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι αυστηρότερες δυνατές ποινές σε βάρος των συγκεκριμένων ομάδων.

«Η αρμοδιότητα για την ευθύνη του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη έχει να κάνει με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες – μέλη της UEFA. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να διαφοροποιηθεί το περιεχόμενο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τη δημιουργία μιας κλειστής Λίγκας, που θα στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και τις αρχές της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στην Ευρώπη», τονίζει στην ανάρτησή του, για να συνεχίσει:

«Το ποδόσφαιρο παραμένει το άθλημα που έχει να κάνει με τα νέα παιδιά, με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα εθνικά πρωταθλήματα και μέσω των διοργανώσεων της UEFA φτάνει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε σ’ αυτούς τους λίγους, που οραματίζονται μια κλειστή Λίγκα, να σταματήσουν κάθε δεσμό που υπάρχει με τις εγχώριες Ομοσπονδίες και ουσιαστικά να στραγγαλίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, που με τη σειρά τους χρηματοδοτούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Στο περιθώριο των συναντήσεών του, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανέπτυξε τη σημασία του ευρωπαϊκού μοντέλου για το ποδόσφαιρο και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Τέλος, με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή, ο παλαίμαχος διεθνής και εμβληματικός αρχηγός στο EURO 2004 στην Πορτογαλία θα θέσει άμεσα το ζήτημα της European Super League στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δείτε επίσης: Τένις: Κυριάρχησε η Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στη Στουτγκάρδη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading