Βόλος: Αποχαιρετιστήριο στον Νίκο “Πούσκα” Σπανάκη

Ο πρώην επιθετικός της Νίκης Βόλου απεβίωσε χθες, την Τρίτη 13/7 σε ηλικία 93 ετών, όντας γεννηθείς το 1928.

Ο Νίκος Σπανάκης αγωνίστηκε για τη Νίκη Βόλου έως και το 1961, ενώ εργάστηκε στο επαγγελματικό εμπορικό επιμελητήριο Βόλου. Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο όπως αναφέρει και η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη, ήταν ένας χαρισματικός σέντερ φορ, με δυνατότητες που του χάρισαν το παρατσούκλι «Πούσκας», καθώς θύμιζε στα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του τον μεγάλο Ούγγρο ποδοσφαιριστή, χρησιμοποιώντας εξίσου καλά και το δεξί και το αριστερό πόδι, ενώ ήταν και ικανός κεφαλοσφαιριστής.

Για την ομάδα του, ο Νίκος Σπανάκης είχε δηλώσει:«Όλα τα παιδιά εδώ πέρα τη Νίκη την αποτελούσανε τα «γερμανικά» [ομάδα προσφυγικών σπιτιών]. Δηλαδή εδώ στα «γερμανικά» μπορώ να σου πω η Νίκη είχε και 14 άτομα στην ομάδα. Εμείς λέγαμε Νίκη εδώ, Νέα Ιωνία, προσφυγική ομάδα λέγαμε. Όλοι οι πρόσφυγες ήμασταν ένα, ένα και το… ένα πρόσωπο ήμασταν όλη η Νίκη».

Όπως καταγράφεται στο βιβλίο «Η μνήμη αφηγείται την πόλη-Προφορική ιστορία και μνήμη του αστικού χώρου» και στη μελέτη της αποφοίτου Ιστορίας και Ανθρωπολογίας Μαρίας Καραστεργίου, με τίτλο «Το γήπεδο της Νίκης ως τόπος μνήμης, ταυτότητας και ιστορίας των προσφύγων της Νέας Ιωνίας Βόλου».

Δείτε επίσης: Εκτός τουρνουά Αμβούργου τα αδέλφια Τσιτσιπά

Loading