Τα αντίμετρα του Tokyo 2020 για τον κορονοϊο

Η Ιαπωνία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει από αλλοδαπούς αθλητές που θα  συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο έτος να υποβάλουν σχέδιο για τον καθορισμό της θέσης παραμονής τους, των τόπων προπόνησης και των πόλεων που θα φτάσουν και θα μετακινηθούν ως μέρος των αντιμέτρων για τον κορονοϊό, όπως ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri.

Ενώ οι αθλητές δεν θα πρέπει να περάσουν περίοδο καραντίνας δύο εβδομάδων, θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις κατά την άφιξή τους, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη  σχεδίου από την κυβέρνηση και τις πηγές της οργανωτικής επιτροπής.
Μεταξύ των επιλογών που θα συζητήσει η Ιαπωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα έχει επίσης οι αλλοδαποί αθλητές να περιορίζουν τη μετακίνησή τους στη χώρα σε μέρη όπως πόλεις που φιλοξενούν εθνικές αντιπροσωπείες και άλλους χώρους προπόνησης, σημείωσε η εφημερίδα.
Ο κορονοϊός έχει μολύνει περισσότερα από 31,3 εκατομμύρια άτομα και σκότωσε περίπου 964.000 σε όλο τον κόσμο.
Η Ιαπωνία έχει αποφύγει το είδος της εκρηκτικής επιδημίας που παρατηρείται σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία και η Βραζιλία, με περίπου 80.000 μολύνσεις και περίπου 1.500 γνωστούς θανάτους μέχρι σήμερα.
 

©Πηγή: amna.gr

Loading