Συνάντηση Αυγενάκη με αντιπροσωπεία Γάλλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Με αντιπροσωπεία από τη Γαλλία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, συναντήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μετείχαν ο Stephane Troussel, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Seine-Saint-Denis, η οποία αριθμεί 40 Δήμους και έχει περίπου 1,6 εκατομμύρια κατοίκους και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SOLIDEO (Δημόσια επιχείρηση στην οποία έχει ανατεθεί η κατασκευή των Ολυμπιακών υποδομών), ο Mathieu Hanotin, Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αρμόδιος για τον αθλητισμό και την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, πρώην Βουλευτής στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, ο Yannis Wendling, Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου και Διαχείρισης Κινδύνων και η Anne Sophie Dournes, αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια σε θέματα κοινωνίας και ιθαγένειας.

Ο κ. Troussel, επικεφαλής της γαλλικής Αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό των έργων και έθεσε ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους που προετοιμάστηκαν δομές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά και αξιοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση σε μη ενεργοβόρες χρήσεις σε αθλητικές υποδομές, αλλά και να υπάρξει σχεδιασμός με στόχο την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων την επόμενη ημέρα.

Προτάθηκε από τη γαλλική πλευρά η διοργάνωση φεστιβάλ στο Παρίσι με νέους από την Αττική και άλλες περιοχές του κόσμου, που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε την αναγκαιότητα για επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές και σε άλλους τομείς στον αθλητισμό.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, που αναφέρθηκε στις διαχρονικά στενές σχέσεις φιλίας που μας συνδέουν με το γαλλικό λαό, αλλά και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Σελίμης.
Ο κ. Σελίμης ενημέρωσε τον κ. Αυγενάκη για την πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, περί συγκρότησης ενός συλλόγου, στον οποίο θα μετέχουν εκπρόσωποι Περιφερειών και Δήμων που είτε έχουν φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε θα φιλοξενήσουν. Σκοπός, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση των Αγώνων αλλά και την αξιοποίηση των ολυμπιακών υποδομών, προς όφελος των πολιτών.

Η πρόταση του κ. Πατούλη έτυχε θερμής υποδοχής από τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει αυτή την προσπάθεια και πρότεινε στη γαλλική αντιπροσωπεία «Μνημόνιο Ελληνογαλλικής Συνεργασίας» με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης, δήλωσε: «Η συνεργασία του Υφυπουργείου με την γαλλική πλευρά θα είναι διαρκής, για τη μεταφορά της εμπειρίας μας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, το 2024, είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία».

 

©Πηγή: amna.gr

Loading