Χρηματιστήριο: Αγοραστές έφεραν την 6η θετική συνεδρίαση

Χρηματιστήριο : “Βρυχάται” η μηχανή, καθώς η Αθήνα βρέθηκε πάνω απο τις 870 μονάδες. Εν μέσω του ρεκόρ του επιτοκίου στα ελληνικά ομόλογα ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,73% κλείνοντας στις 873,50 μονάδες, με έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Μοχλός της ανόδου οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες έδωσαν την ώθηση ενω και ορισμένες επιλεγμένες μετοχές έδωσαν στηρίγματα, όπως ο Μυτιληναίος, η Βιοχάλκο και η Ελλάκτωρ.

Όπως έδειξαν οι τελευταίες συνεδριάσεις οι long δεν καταστρέφουν τους Short, αλλά τους αναγκάζουν σιγά σιγά να σκέπτονται την έκθεση τους στην ελληνική αγορά. Αυτή η σταθερή πορεία, δίχως μεγάλες διακυμάνσεις και αναταράξεις δίνει την ευκαιρία να γίνονται τοποθετήσεις, καθώς ούτε αυτοί που πωλούν βγαίνουν άτσαλα, ούτε αυτοί που αγοράζουν σε υψηλές τιμές. Μέσα σε έξι ημέρες οι τράπεζες έγραψαν νέα υψηλά περιόδου ενω νεά υψηλά κατέγραψαν μετοχές όπως ο ΟΤΕ και ο Μυτιληναίος.

Οι διεθνείς αγορές

Φυσικά βοηθός στα σχέδια των long είναι η πορεια των διεθνών αγορών καθώς εδω και ημέρες οι ευρωπαϊκές αγορές είναι θετικές, όπως και η αμερικανική – η οποία προεξοφλεί θετικές ειδήσεις σχετικά με τις συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας. Η μετοχή της Εθνικής κέρδισε 3,64% στα 2,878 ευρώ με 3 εκατ. μετοχές. Οριακή πτώση 0,22% η Eurobank στα 0,893 ευρώ με 6,6 εκατ. μετοχές. Άνοδος 0,46% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,064 ευρώ με 1,3 εκατ. μετοχές. Κέρδη 1,42% για την Alpha bank στα 1,78 ευρώ με 3,7 εκατ. μετοχές. Άνοδος 1,52% για τον Μυτιληναίο στα 10,01 ευρώ. Κέρδη 2,30% για την Βιοχάλκο στα 3,785 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 83,1 εκατ.ευρώ.

Loading