Σε… ουδέτερα γήπεδα οκτώ αγώνες των προκριματικών της Αφρικής για το Μουντιάλ

Οκτώ από τις προσεχείς αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στη ζώνη της Αφρικής θα διεξαχθούν σε ουδέτερο έδαφος, λόγω ακαταλληλότητας των σταδίων που είχαν δηλώσει ως έδρα οι γηπεδούχες ομάδες.

Μετά από επιθεώρηση που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Αφρικής, οι έδρες της Μπουρκίνα Φάσο, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, του Τζιμπουτί, της Γουινέα Μπισάου, του Μαλάουι, του Μάλι, της Ναμίμπια και του Νίγηρα, κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ήδη μάλιστα η FIFA, δημοσίευσε το πρόγραμμα με τα ουδέτερα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Σεπτεμβρίου, όταν διεξάγονται οι πρώτες αγωνιστικές της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το σημαντικότερο παιχνίδι που επηρεάζεται, είναι αυτό της Μπουρκίνα Φάσο με την Αλγερία, για τον 1ο όμιλο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 6/9 στο Μαρακές του Μαρόκου.

Στο ίδιο γήπεδο θα γίνει και η αναμέτρηση του Νίγηρα με την Μπουρκίνα Φάσο (1/9), ενώ το Ραμπάτ του Μαρόκου θα φιλοξενήσει τον αγώνα του Τζιμπουτί με τον Νίγηρα (5/9).

Στην ίδια χώρα και στην πόλη Αγκαντίρ, θα γίνει στις 31/8 η αναμέτρηση του 5ου ομίλου ανάμεσα στο Μάλι και τη Ρουάντα, καθώς κανένα από τα στάδια στο Μάλι (που πριν από περίπου 20 χρόνια φιλοξένησε τα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής) δεν κρίθηκε κατάλληλο…

Ακόμη, οι αγώνες Ναμίμπια-Κονγκό (1/9) και Μαλάουι-Μοζαμβίκη (7/9) ορίστηκαν στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ το ματς της Γουινέα Μπισάου με τη γειτονική Γουινέα θα γίνει στο Νουακτσότ της Μαυριτανίας.

Δείτε επίσης: 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading