Δανία: «Πετάει» ολοκληρωτικά τις μάσκες

Από αύριο Σάββατο η χρήση μάσκας παυεί να είναι υποχρεωτική σε όλους του χώρους – Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι μέχρι αύριο το μοναδικό μέρος όπου απαιτείτο ακόμη η χρήση της

Μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο χαλάρωσης το μέτρων το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε σήμερα την άρση της υποχρέωσης να χρησιμοποιείται μάσκα στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Η υποχρέωση, που τέθηκε σε ισχύ στις 22 Αυγούστου 2020, θα καταργηθεί από αύριο Σάββατο, 14 Αυγούστου. Αρχικά, το μέτρο προβλεπόταν να αρθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας των 5,8 εκατ. κατοίκων, που καταγράφει περίπου χίλιες νέες μολύνσεις την ημέρα, χαλάρωσαν τις συστάσεις κοινωνικής απόστασης, λόγω της σημαντικής εμβολιαστικής κάλυψης (άνω του 60% του πληθυσμού).

Έχουμε τώρα έναν καλό έλεγχο της μόλυνσης σε όλη την κοινωνία, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν αποδεχθεί την προσφορά εμβολιασμού. Κατά συνέπεια, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις προληπτικές συστάσεις με τρόπο ώστε οι πολίτες να μπορούν να διατηρήσουν μια κανονική καθημερινότητα, τηρώντας παράλληλα την αρχή της πρόληψης“, εξήγησε σε μια ανακοίνωση η αναπληρώτρια διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, Χελένε Μπλίστεντ Προμπστ.

Ωστόσο παραμένει σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση της στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια της χώρας, όπου εφαρμόζονται οι διεθνείς κανόνες αεροπορικών μεταφορών.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Αριθμός – Ρεκόρ: 815 νεκροί από Covid μέσα σε μια ημέρα

Loading