Παγκόσμιο Κύπελλο: Η κλήρωση στις 31/8 για 32 ευρωπαϊκές ομάδες

Με την ολοκλήρωση των προ-προκριματικά της Ευρώπης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, οκτώ ομάδες «σφράγισαν» τα ισάριθμα εισιτήρια για την προκριματική φάση.

Τελικά εκτός έμεινε η Ελβετία του Έλληνα τεχνικού Ηλία Παπαθεοδώρου, καθώς στον ίδιο όμιλο η Σλοβακία που χρειαζόταν νίκη με +15 στα Σκόπια νίκησε με +16 (88-72) με κάρφωμα του Ρίτσαρντ Κέρνερ στα 18.6″ και πέταξε εκτός τους Ελβετούς.

Η Ελβετία υστερούσε στην τριπλή ισοβαθμία, με τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σλοβακία να συνεχίζουν.

Οι οκτώ ομάδες που θα μετέχουν στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 από την Ευρώπη είναι οι εξής: Βόρεια Μακεδονία, Σλοβακία, Σουηδία, Πορτογαλία, Λετονία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο και Ισλανδία. Αποκλείστηκαν οι Ελβετία, Δανία, Ρουμανία και Λουξεμβούργο.

Συνολικά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 που θα φιλοξενήσουν οι Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες μετέχουν 32 ομάδες από την Ευρώπη.

Η κλήρωση για τους ομίλους των προκριματικών είναι προγραμματισμένη για τις 31 Αυγούστου. 

Οι 32 ευρωπαϊκές ομάδες είναι οι εξής:

Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ισλανδία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σουηδία.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Loading