Οι ιταλικές αρχές εκδίδουν διεθνές ένταλμα σύλληψης του Ρομπίνιο για την υπόθεση ομαδικού βιασμού

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του πρώην σταρ της Μίλαν και της Ρεάλ Μαδρίτης, Ρομπίνιο, αναμένεται να εκδοθεί από τις ιταλικές αρχές, ύστερα από τη δικαστική απόρριψη της έφεσης για την 9ετή ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί, λόγω συμμετοχής σε περιστατικό ομαδικής σεξουαλικής βίας εις βάρος 23χρονης.

Πρόκειται για μία υπόθεση του 2013, με τη γυναίκα που υπέστη το βιασμό να είναι τότε 23 ετών. Σημειώνουμε ότι η 9ετης ποινή έχει επιβληθεί και στον φίλο του Ρομπίνιο, Ρικάρντο Φάλκο.

Ο Ρομπίνιο, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Βραζιλία, είχε κληθεί να αποζημιώσει την 23χρονη με 60.000 ευρώ, ενώ οι δικηγόροι της ζήτησαν τη φυλάκισή του για δέκα χρόνια. Ο ίδιος υποστηρίζει μέχρι σήμερα ότι είναι αθώος.

Πώς διαπράχθηκε ο βιασμός

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο Ρομπίνιο και οι φίλοι του – τέσσερις από τους οποίους δεν έχουν ταυτοποιηθεί – το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου 2013 μέθυσαν την κοπέλα σε σημείο να αναισθητοποιηθεί και στη συνέχεια τη βίασαν με τη σειρά. Χωρίς να είναι σε θέση να αντισταθεί, την πήγαν στο βεστιάριο ενός νυχτερινού κλαμπ του Μιλάνου, όπου η νεαρή γυναίκα επρόκειτο να γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Οι δικαστές ισχυρίστηκαν επίσημα ότι ο Ρομπίνιο και ο φίλος του έδειξαν «απόλυτη περιφρόνηση» για το κορίτσι, «που εκτέθηκε σε επαναλαμβανόμενες ταπεινώσεις, καθώς και πράξεις σεξουαλικής βίας».

Από τις συνομιλίες των κινητών τηλεφώνων προέκυψε ότι η νεαρή γυναίκα περιγράφηκε από τους κατηγορούμενους «με επίθετα και όρους που ήταν συχνά κυνικοί και περιφρονητικοί, ξεκάθαρα σημάδια αδίστακτων (ατόμων) και με σχεδόν βέβαιη επίγνωση μελλοντικής ατιμωρησίας».

Δείτε επίσης: Πρόταση της Μίλαν για τον Ντόνιελ Μάλεν

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading