Όφελος 53.2 εκατ. ευρώ από τις αποχωρήσεις

Η πανδημία του κορονοϊού και τα οικονομικά «απόνερά» της, έχουν διαταράξει εδώ και μήνες στον προϋπολογισμό της Μπαρτσελόνα, με τη διοίκηση των «μπλαουγκράνα» να θέτει από τον Ιούνιο ένα πλάνο, «ελάφρυνσης» του μπάτζετ του συλλόγου, με αποχωρήσεις παικτών, ακόμη και «πρώτης» γραμμής, στο… βωμό της οικονομικής σταθερότητας.

Η αποχώρηση του Λουίς Σουάρες, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/9), δεν προσέφερε χρήματα -δίκην πώλησης- στο ταμείο της «Μπάρτσα», αλλά «ελάφρυνε» τον προϋπολογισμό της, κατά 23,4 εκατ. ευρώ «μεικτά», που αναλογούσαν στις απολαβές του Ουρουγουανού επιθετικού μαζί με την εφορία (τρίτο συμβόλαιο στην ομάδα πίσω από τους Μέσι και Γκριεζμάν).

Με την αποδέσμευση του Σουάρες, που κατέληξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τις αποχωρήσεις των Ράκιτιτς (13,3 εκατ. ευρώ μεικτά), Βιδάλ (9 εκατ. ευρώ), Σεμέδο (7,5 εκατ. ευρώ), το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα έχει ήδη «γλιτώσει» 53,2 εκατ. ευρώ. Έχοντας «πέσει» πλέον κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ για το σύνολο του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Επόμενος «στόχος» της διοίκησης του καταλανικού συλλόγου, είναι η «απαλλαγή» του κλαμπ από το συμβόλαιο του Ουμτιτί (12 εκατ. ευρώ), αλλά και κάποιων άλλων (μικρότερης αξίας) παικτών, προκειμένου η μείωση του μπάτζετ να προσεγγίσει τα 70 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, οι διοικούντες τη Μπαρτσελόνα, θα «αναζητήσουν» άλλα 30 εκατ. ευρώ σε μειώσεις των αποδοχών των παικτών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κατόπιν συζητήσεων που θα ξεκινήσουν λίαν συντόμως με τους αρχηγούς της ομάδας, ούτως ώστε να φτάσουν το συνολικό ποσό της «εξοικονόμησης» πόρων στα 100 εκατ. ευρώ, με δεδομένο ότι τα έσοδα του συλλόγου από τις χορηγίες έχουν μειωθεί δραματικά, εξαιτίας του ιού COVID-19.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

©Πηγή: amna.gr

Loading