Μπέος για Αυγενάκη: “Αν μιλήσω θα πω χοντρά πράγματα”

Ο πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλος αναφέρθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού

Ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλος Αχιλλέας Μπέος μίλησε στο Metropolis Fm 95,5 και μεταξύ άλλων ερωτώμενος για τη στάση που κρατάει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε πως…αν απαντήσει θα πει χοντρά πράγματα!

Αναλυτικά:

Για το αν θα έχουμε Πρωτάθλημα στη Super League:

«Δεν έχουμε πρωτάθλημα. Λογικά θα έχουμε από τις 11 Σεπτεμβρίου. Βάσει λογικής το λέω. Τα πράγματα δεν ήταν απλά. Έγινε μια αρχή, ήταν μια νίκη του ποδοσφαίρου αρχικά. Επιτέλους την άλλη Τρίτη θα ψηφιστεί και η προκήρυξη και η κεντρική διαχείριση από το 2023. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Από έναν συνεταιρισμό να υπάρχει δικαιοσύνη. Αυτό που συνέβαινε τόσα χρόνια, η έλλειψη ανταγωνισμού, με 2-3 ομάδες, να θεωρούν ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ιδιοκτησία τους. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θα το δείξει η πορεία».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια:

«Δεν μ’ απασχολεί να έχουμε κλειστό διετές. Η κεντρική διαχείριση θα ξεκινήσει από το 2023. Πώς θα ξεκινήσει αν δεν υπάρχουν όλες οι ομάδες με τηλεοπτικό συμβόλαιο; Κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει. Δεν γίνεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να λειτουργεί έτσι. Αν ο ίδιος ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει και να βγαίνουν κάθε χρόνο 5-7 ομάδες στη ζητιανιά, προσβάλει το ποδόσφαιρο και την ίδια τη χώρα».

Για το αν θα ψάχνει του χρόνου τηλεοπτικό συμβόλαιο:

«Δεν εκπροσωπώ τις άλλες ομάδες. Δεν έχουμε πρόβλημα σαν Βόλος αν είναι μονοετές ή διοετές. Το 2023 πάμε σε κεντρική διαχείριση. Αν ψάχνουμε του χρόνου συμβόλαιο, θα βρούμε. Είναι κάποια διαδικαστικά θέματα που δεν γινόταν να διευθετηθούν. Χθες συμφωνήσαμε. Προκύπτει ενδιάμεσα η διακοπή 4/9, πάμε για 11/9 για γίνουν όλα σωστά Πάμε για 11 Σεπτεμβρίου».

Για την ΕΡΤ κι αν επιχειρήσει να μπει στη διεκδίκηση τηλεοπτικών:

«Δεν πιστεύω. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να μπει η ΕΡΤ. Κατ’ εμέ είναι πολύ λάθος να υπάρχουν δύο πάροχοι. Είναι δύσκολο να πεις σε μια οικογένεια με δυσκολίες να πληρώνουν δύο παρόχους. Το είπα τρεις φορές στις συνεδριάσεις. Ας ελπίσουμε το 2023 να πρυτανεύσει η λογική και να οδηγηθούμε σ’ έναν πάροχο».

Για τον Αυγενάκη και τη στάση που τηρεί:

«Αν απαντήσω εγώ θα πω χοντρά πράγματα. Κάποιων τα συμφέροντα είναι αντίθετα και δεν τα νομοθετεί. Εκ του νόμου είναι υποχρεωμένος να νομοθετήσει από τη στιγμή που θα ψηφίσουμε κατά ¾. Αν δεν το ψηφίσει και τώρα θα αντιδράσουμε και θα έχουμε εξελίξεις».

Δείτε επίσης: Θέλει Ντένσβιλ ο Άρης (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading