Κρεμλίνo για Αφγανιστάν: Δεν έχουμε πρόθεση να παρέμβουμε

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να λειτουργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ των μερών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή την διένεξη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ταλιμπάν και των δυνάμεων αντίστασης που συγκροτούνται στην επαρχία Πανσίρ, δήλωσε σήμερα πως «η Μόσχα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου στο Αφγανιστάν, αλλά δεν προτίθεται να επέμβει».

Συγκεκριμένα ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (ΟΣΣΑ), αναφέρθηκε ότι οι εξελίξεις μπορούν να πάρουν τέτοια τροπή η οποία να εγκυμονεί έναν ακόμη εμφύλιο πόλεμο στο Αφγανιστάν επιφέροντας πρόσθετους κινδύνους και απειλές. Και φυσικά, κανένας δεν προτίθεται να παρέμβει στις εξελίξεις αυτές».

Αφγανιστάν: Μαζική αύξηση των εσωτερικά εκτοπισμένων

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να λειτουργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ των μερών. «Όχι, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η απότομη κυριαρχία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν δημιούργησε ανησυχία σε ολόκληρη την Οικουμένη.

Έκκληση για βοήθεια κάνουν οι Αφγανοί πολίτες τη στιγμή που η κατάσταση στη χώρα είναι εκτός ελέγχου. Το μεταναστευτικό πρόβλημα που θα κάνει την εμφάνιση του στο προσεχές διάστημα, έχει σε συνεχή επαφή τους αρχηγούς όλων των κρατών.

Δείτε επίσης: Το εμβόλιο της Pfizer πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr