Πέθανε ο Κώστας Πολυχρονίου

Στο πένθος βυθίστηκε σήμερα (1/6) η οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς ένα πολύ γνωστό της μέλος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Ο Κώστας Πολυχρονίου αντιμετώπιζε μια χρόνια σοβαρή πάθηση και τελικά σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Ο παλιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και τέως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1936 και εγγράφηκε για πρώτη φορά σε σωματείο το 1953 στην ηλικία των 17, ενώ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 1968 αγωνιζόμενος μόνο στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Στις 4 Ιουνίου του 1961 κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σάντος του Πελέ που εκείνο το διάστημα έκανε περιοδεία στην Ελλάδα, ήταν ο προσωπικός φρουρός του μεγάλου βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, τον οποίο αντιμετώπισε στα ίσια με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να πάρουν τελικά τη νίκη με 2-1.

Με τη φανέλα της Εθνικής

Ο Κώστας Πολυχρόνιου αγωνίστηκε επί δέκα συναπτά έτη με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, έχοντας συνολικά 27 συμμετοχές. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαίου του 1957 στον εντός έδρας αγώνα με την Γιουγκοσλαβία (0-0) για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1958.

Όταν πια κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ασχολήθηκε με την προπονητική. Συγκεκριμένα κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού καθώς επίσης και της Εθνικής Ελλάδας αμέσως μετά το «στραπάτσο» του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος στα γήπεδα της Αμερικής. Σε 34 αγώνες στον πάγκο της Εθνικής είχε 17 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Loading