«Βέλος» το Seat Leon, νικά Ολυμπιακό ακόντιο! (vd)

Το Seat Leon Cupra διαθέτει έναν πολύ ισχυρό κινητήρα και έχει αναδειχθεί δύο φορές ταχύτερο προσθιοκίνητο μοντέλο στο Νίρμπουργκτινγκ. Μάλιστα, οι άνθρωποι της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι τόσο σίγουροι για την επιτάχυνση του εν λόγω μοντέλου, που αποφάσισαν να… προκαλέσουν σε «κόντρα» την Ολυμπιονίκη του ακοντισμού Μπάρμπορα Σποτάκοβα.

Πρόκληση για τη χρυσή Ολυμπιονίκη

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης και πρέσβειρα της εταιρείας αποφάσισε να δεχτεί την πολύ ιδιαίτερη πρό(σ)κληση της εταιρείας και να αναμετρηθεί με το Seat Leon Cupra.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η ίδια, για να επικεντρωθεί στην προσπάθειά της, πρέπει να έχει καθαρό μυαλό, πριν εστιάσει σε ένα σημείο στην απέναντι πλευρά του σταδίου. Στη συνέχεια, ρίχνει προς τα εκεί το ακόντιό της, το οποίο διασχίζει επτά μέτρα το δευτερόλεπτο και αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 90 χλμ/ώρα, πριν καρφωθεί στο έδαφος.

Καλπασμός 300 αλόγων

Όσον αφορά το Seat Leon Cupra, δε χρειάστηκε ιδιαίτερη αυτοσυγκέντρωση, ούτε… καθαρό μυαλό, πριν τη μεγάλη μάχη με την Τσέχα πρωταθλήτρια. Το μόνο που χρειάστηκε να επιστρατεύσει, ήταν τα 300 άλογα του δίλιτρου βενζινοκινητήρα TSI. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, εξάλλου, αυτά του δίνουν τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του μπορεί να φτάσει τα 250 χλμ/ώρα.

Νικητής… στο νήμα

Όταν ήρθε η ώρα της μεγάλης κόντρας, Σποτάκοβα και Seat Leon έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μας χάρισαν ένα άκρως εντυπωσιακό video, με τον νικητή να κρίνεται κυριολεκτικά στο νήμα…

Loading