Αργεντινή: Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ξέσπασε στη Ρίβερ Πλέιτ

Μια από τις δύο μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις στην Αργεντινή, η Ρίβερ Πλέιτ, ξεκαθάρισε ότι θα συνεργαστεί όπου χρειαστεί και σε κάθε έρευνα, σχετικά με τις καταγγελίες, ότι παίκτες της ομάδας Νέων, δέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση κατά το παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Αντρές Μπονιτσάλτσι, μέλος οργάνωσης που με ειδικότητα στις περιπτώσεις θυμάτων βιασμού, ανέφερε ότι ένας πρώην γιατρός της ομάδας, είχε αποκαλύψει ότι δύο αγόρια είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά, ενώ ζούσαν σε καταλύματα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, όπως επίσης και ένα κορίτσι, αθλήτρια του βόλεϊ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ρίβερ Πλέιτ, ανακοίνωσε ότι θα παρέχει στους ανακριτές «όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να βοηθήσει την έρευνα, αλλά και τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ανάλογο σκάνδαλο και στην Ιντιπεντιέντε

Στο μεταξύ η έκθεση διευρύνει το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που ξέσπασε τον περασμένο μήνα, όταν ένας ψυχολόγος της Ιντιπεντιέντε, δήλωσε ότι δύο παίκτες ηλικίας 15 και 16 ετών αντίστοιχα, αναγκάστηκαν να οδηγηθούν στην πορνεία! Άφησε δε, να εννοηθεί ότι πίσω από την υπόθεση, υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης που συστάθηκε από έναν πρώην ποδοσφαιριστή και έναν διαιτητή.

Η Ρίβερ Πλέιτ είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους συλλόγους στο Μπουένος Άιρες και την φανέλα της φόρεσαν στο παρελθόν παίκτες όπως ο Εντσο Φραντσέσκολι, Ντανιέλ Πασαρέλα Αλφρέδο ντι Στέφανο.

Η Ιντεπεντιέντε είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες της Αργεντινής, έχοντας κατακτήσει επτά φορές το Copa Libertadores, που είναι «ισοδύναμο» με το Champions League της Ευρώπης.

Loading