Βούτσης: «Συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων κόντρα στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα»

Λάβρος εμφανίστηκε κατά της Κυβέρνησης ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σχεδιάζει η κυβέρνηση», με κλασικά δείγματα γραφής το «μεγάλο σκάνδαλο των voucher», την «αδιαφανή» ενίσχυση των ΜΜΕ και την «απαξίωση» του κόσμου της εργασίας.

Βούτσης: «Δεν αλλάζει τόσο εύκολα ο λύκος την προβιά του»

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια στενής κομματικής «κεφαλαιοποίησης» της υπεύθυνης και στο όνομα της κοινωνίας, στάσης που, όπως είπε, έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα της κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «Δεν αλλάζει τόσο εύκολα ο λύκος την προβιά του».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η απάντηση βρίσκεται στη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία με προοδευτικές λύσεις. Τόνισε την ανάγκη μιας μεγάλης, ουσιαστικής αναδιανομής στο χρέος, μέσω των ευρωομολόγων, ώστε η οικονομία της ΕΕ να παρουσιάσει στοιχεία σύγκλισης και ανάπτυξης.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε, παράλληλα, στην απειλή της εξάπλωσης ακροδεξιών και ρατσιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «επειδή στο πεδίο της κοινωνίας υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις, αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις όπως στο μείζον ζήτημα της ανεργίας, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και θα ενισχυθεί ο πόλος των προοδευτικών δυνάμεων και λύσεων». «Γιατί όχι και των προοδευτικών κυβερνήσεων. Εμείς στην Αριστερά, εργαζόμαστε γι’ αυτήν την εξέλιξη», κατέληξε με νόημα.

Δείτε επίσης: Μιχαηλίδου: Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση για νοικοκυριά με ανήλικα μέλη

Loading