Θ. Πάγκαλος: «Οι Τούρκοι μάς την είχαν στημένη στον Έβρο»

Την ένταση στα ελληνοτουρκικά που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα και τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που υποστήριξε πως «Οι Τούρκοι μας την είχαν στημένη στον Έβρο».

«Να κάνει μια βόλτα στη Σμύρνη ο Ερντογάν»

«Τίποτα καινούργιο δεν λέει ο κ. Ερντογάν. Όλα αυτά είναι συγκροτημένα στοιχεία της τουρκικής παράκρουσης, κάθε φορά που αναφέρεται κανείς στην Ελλάδα ή στην επιρροή της στην Ιστορία», σχολίασε αρχικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας: «Θα καλέσω τον κ. Ερντογάν να κάνει μια βόλτα στη Σμύρνη γιατί μου φαίνεται δεν έχει πάει, δεν τον πολυαγαπούν εκεί πέρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, τέτοιες δηλώσεις αποτελούν «πάγια χαρακτηριστικά της τουρκικής μυθοπλασίας», ενώ το ζητούμενο είναι ότι «ο Ερντογάν και οι αντίπαλοί του θα αποθρασυνθούν για τις εκλογές».

«Να μην πηγαίνουν νεαροί να αφήνουν το φραπέ τους»

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορεί να έγινε λάθος από την πλευρά των παιδιών. Έγινε λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης και της στρατιωτικής ηγεσίας».

Παράλληλα, κάλεσε τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Έβρο να είναι πιο προσεκτικοί.

«Στον Έβρο να μην κάνουμε περιπόλους μέσα στο τουρκικό έδαφος, γιατί μας συλλαμβάνουν και ερχόμαστε σε δύσκολη θέση και στο Αιγαίο να μην πηγαίνουν νεαροί να αφήνουν το φραπέ τους», ανέφερε σχετικά.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των δύο κρατούμενων στρατιωτικών, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε:

«Δεν ξέρω αν θα απελευθερωθούν οι δύο μετά από τις εκλογές. Προφανώς μας την είχαν στημένη στον Έβρο. Δεν φταίνε τα παιδιά, φταίει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και θα’ πρεπε να παραιτηθεί ο ΥΕΘΑ. Θα έπρεπε να έχουν πει στα περίπολα να προσέχουν και να μην μπαίνουν σε τουρκικό έδαφος».

Το video με όσα είπε ο Θ. Πάγκαλος:

Loading