Θ.Καράογλου: O δήμος Θέρμης είναι αναπτυξιακός κόμβος της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης

Τον Δήμαρχο Θέρμης και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, διευρύνοντας τον κύκλο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με τις Αυτοδιοικητικές αρχές και τις επιχειρηματικές δυνάμεις της Β΄ Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, συζήτησαν για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ώστε να μπει τέλος στα φαινόμενα ακυβερνησίας που παρατηρούνται σε Δήμους και σε σχέσεις εξάρτησης και πατρωνίας, καθώς και για τις στοχευμένες παρεμβάσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση έχοντας ως ζητούμενο την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ που αποτελεί το πρώτο βήμα προς τον εξορθολογισμό του Δημοσίου και την πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς τη δημόσια διοίκηση.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν πως στους Δήμους και τις Περιφέρειες πρέπει να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της αποτελεσματικότητας στη διοίκηση, πάντα προς όφελος του πολίτη και πως η αγαστή συνεργασία Πολιτείας-Αυτοδιοίκησης ενδυναμώνει τις τοπικές κοινωνίες.

Ακολούθως ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει πλούσια δράση στην περιοχή. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη βελτίωση του κλίματος στην επιχειρηματικότητα και οι παρεμβάσεις που υλοποιεί για τη μείωση του φορολογικού κόστους και την απλοποίηση του γραφειοκρατικού περιβάλλοντος. «Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα γιατί είναι η κινητήριος δύναμη που θα επαναφέρει την πατρίδα μας σε ρυθμούς διατηρήσιμης σταθερής ανάπτυξης» επισήμανε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως κάθε επενδυτικό πλάνο που εφαρμόζεται από τις επιχειρήσεις αφήνει θετικό αποτύπωμα στην τοπική και εθνική οικονομία.

Loading