Θ. Καράογλου: “Η κυβέρνηση απλώνει δίχτυ προστασίας για όλους”

Στην ανάλυση των σημερινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού για τα μέτρα οικονομικής στήριξης περισσότερων από 500.000 επιχειρήσεων, προχώρησε, όντας φιλοξενούμενους στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Ανθής Βούλγαρη, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως με τις σημερινές ανακοινώσεις ο Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι η κυβερνητική στόχευση έχει δυο άξονες. Αφενός τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και αφετέρου την ενίσχυση του κόσμου παραγωγής, ώστε να μείνει όρθιος μέχρι το τέλος της δοκιμασίας και να κάνει σίγουρα τα πρώτα του βήματα στην επόμενη ημέρα.

Όπως εξήγησε: «Για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προτεραιότητα είναι η σωτηρία της ανθρώπινης ζωής, αλλά παράλληλα απλώνουμε δίχτυ προστασίας για όλους. Σε αυτήν την κρίση που ταλαιπωρεί την υφήλιο κανείς δε θα νιώσει μόνος είτε πρόκειται για επιχείρηση, είτε για επιχειρηματία, είτε για εργαζόμενο, είτε για μακροχρόνια άνεργο, είτε για συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

“Είναι σημαντικό να βγούμε όλοι όρθιοι από την κρίση”

Περιγράφοντας τη νέα δέσμη μέτρων τόνωσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι το 2020 η Κυβέρνηση διέθεσε 24 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των πληττόμενων και το 2021 διατέθηκαν επιπλέον 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Και πρόσθεσε: «Δεν θα διστάσουμε να συνεχίσουμε όσο χρειαστεί να βοηθούμε τους πληττόμενους, γιατί είναι σημαντικό από την οικονομική κρίση να βγούμε όλοι όρθιοι και δυνατοί, ώστε να μπορέσουμε να ανατάξουμε την οικονομία της χώρας και να πάμε
πραγματικά εκεί που αξίζουμε και δικαιούμαστε»

Όσον αφορά στη στήριξη των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι «προφανώς πρέπει να υπάρξουν ειδικά και στοχευμένα μέτρα για τις μικρές, μεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης γιατί είναι αυτές που δίνουν ζωή στον τόπο μας».

Δείτε επίσης: Καράογλου: “Η Ελλάδα τίθεται σε δημιουργική κίνηση”

Loading