Συνάντηση του Μπάιντεν με τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Με τη λήξη των εργασιών της Συνόδου της G7, και λίγο πριν αναχωρήσει με προορισμό τις Βρυξέλλες, όπου θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έγινε δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Συνοδεία της συζύγου του Τζιλ, πέταξε με ελικόπτερο από την Κορνουάλη της νότιας Αγγλίας ως το κάστρο του Ουίνδσορ, λίγο έξω από το Λονδίνο.

Εκεί τους υποδέχτηκε τιμητικό άγημα το οποίο επιθεώρησε ο Τζο Μπάιντεν, πριν ακολουθήσει μια σύντομη στρατιωτική παρέλαση.

Ο Μπάιντεν αποτελεί τον 13ο πρόεδρο των ΗΠΑ με τον οποίο συναντιέται η βασίλισσα Ελισάβετ από τους συνολικά 14 που πέρασαν το κατώφλι του Λευκού Οίκου τα τελευταία 69 χρόνια, διάστημα δηλαδή που η Ελισάβετ Β’ βρίσκεται στο θρόνο.

Όσο για την τριήμερη σύνοδο των G7, o πρόεδρος των ΗΠΑ κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού έδειξε να συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις των υπόλοιπων ηγετών σε μια σειρά από διεθνή θέματα.

Ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο τρόπος εξάλειψης της πανδημίας, η στάση που πρέπει να υιοθετήσει η Δύση απέναντι στην Κίνα κ.α.

Αντίθετα με τον προκάτοχο του Ντόναλντ Τραμπ, που όπως τονίζουν οι αναλυτές, είχε πλήξει το πρεστίζ των ΗΠΑ εκτός συνόρων.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Τζο Μπάιντεν με το που αφίχθη στην Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ επέστρεψαν», μια δήλωση που επανέλαβε και στη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στην Κορνουάλη.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Τελ-Αβίβ, γιορτάζοντας την αποχώρηση Νετανιάχου από την εξουσία

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading