Στο ίδιο τραπέζι δικηγόροι και Δραγασάκης για τα «κόκκινα δάνεια»

Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν σήμερα οι δικηγόροι, ο Γιάννης Δραγασάκης και λοιποί επιστημονικοί φορείς για να συζητήσουν τα «κόκκινα δάνεια».

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων και του εμπορικού κόσμου για το θέμα των κόκκινων δανείων και των χρηματοδοτικών εργαλείων συμμετείχε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, όπου και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Οι προτάσεις των δικηγόρων

Ο κ. Βερβεσός επισήμανε μεταξύ άλλων στη συνάντηση:

-Την προώθηση εφαρμογών του ΕΣΠΑ για τους δικηγόρους και ιδίως και την επαναχρηματοδότηση για την αποζημίωση στους ασκούμενους δικηγόρους για την άσκησή  τους στα δικαστήρια.

-Την ανάγκη ίδρυσης ειδικού ταμείου Νομικής Βοήθειας για όσους επιθυμούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό και αδυνατούν να το πράξουν.

-Την αρνητική λειτουργία του υψηλού ποσοστού ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες που λειτουργούν αρνητικά στην πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

-Την αντιαναπτυξιακή λειτουργία της υπερφολόγησης και υπερεισφορολόγηση των δικηγόρων και του συνόλου των ελευθέρων επαγγελματιών .

-Την ανάγκη θέσπισης ανώτατου ορίου ασφαλιστικών – φορολογικών εισφορών και

-Την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού και επέκτασης των χρηματικών ορίων του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι Πρόεδροι του ΤΕΕ , του ΟΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ.

 

Loading