Σέρρες: Αύριο οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ για το ν/σ περί διαδηλώσεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη (2/7) τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Σερρών του ΚΚΕ, για το νομοσχέδιο που αφορά τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, πως η κυβέρνηση με αυτόν τον νόμο θέλει «να βάλει στο γύψο κάθε εργατική – λαϊκή κινητοποίηση».

Επίσης σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρουν, ότι «δεν πρόκειται να περάσει. Ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά. Θα καταργηθεί στην πράξη όπως και οι προηγούμενοι που προσπάθησαν να περάσουν παλιότερα άλλες κυβερνήσεις».

Η συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στις Σέρρες αναφέρει:

«Η κυβέρνηση προφασίζεται ότι το νομοσχέδιο καταργεί την ταλαιπωρία των πολιτών στο κέντρο των πόλεων.

Η πραγματικότητα είναι ότι θέλει να βάλει στο γύψο κάθε εργατική – λαϊκή κινητοποίηση. Να μη κινείται τίποτα. Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ και να κουμπώσει με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, με την αντεργατική και τρομοκρατική νομοθεσία, τις απάνθρωπες συνθήκες στους χώρους δουλειάς. Δουλειά προηγούμενων κυβερνήσεων. Προσπαθεί να προλάβει τις δίκαιες αντιδράσεις.

Δεν πρόκειται να τους περάσει. Ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά. Θα καταργηθεί στην πράξη όπως και οι προηγούμενοι που προσπάθησαν να περάσουν παλιότερα άλλες κυβερνήσεις.

Οι όροι που βάζει στα άρθρα του το νομοσχέδιο είναι όροι υποταγής του λαϊκού κινήματος στο Υπουργείο Προστασία του Πολίτη και το διοικητή της αστυνομίας σε κάθε περιοχή. Ζητάει να δηλώνουν οι διαδηλωτές «υπεύθυνο διαδήλωσης» και ουσιαστικό φακέλωμα των συμμετεχόντων. Αποκλείει άμεσες κινητοποιήσεις σε έκτακτα περιστατικά, πχ εργατικό ατύχημα γιατί ορίζει χρόνο κατάθεσης δικαιολογητικών κλπ.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα ποτέ δεν υπέκυψε ούτε θα υποκύψει σε τέτοιους όρους. Προσπάθησαν να το περάσουν μέσα στο καλοκαίρι για να αποφύγουν τις αντιδράσεις.

Η συμμετοχή μας θα τους δείξει πόσο λάθος επιλογές έκαναν και πόσο λάθος εκτίμησαν τη λαϊκή θέληση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για το ν/σ των διαδηλώσεων

Loading