Έρχεται παράταση στο πρόγραμμα «Τουρισμούς για Όλους 2020»

Εντός των επόμενων ωρών – το αργότερο μέχρι αύριο – θα ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Τουρισμού η παράταση για το πρόγραμμα «Τουρισμούς για όλους 2020».

Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των πολιτών, αλλά και των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στις καταχωρήσεις.

Παράλληλα, δόθηκε παράταση από το Υπουργείο Εσωτερικών στις αιτήσεις των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα. Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα προσφέρει περίπου 1.000.000 διανυκτερεύσεις σε 250.000 δικαιούχους.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης, με τον Χάρη Θεοχάρη να επισημαίνει ότι το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ομαλή επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι αιτήσεις θα γίνονται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ στις εξής ημερομηνίες:

– Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και την Τρίτη 30 Ιουνίου υποβλήθηκαν αιτήσεις δικαιούχων των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 0 – 1 – 2

– Τετάρτη, 1η Ιουλίου – ΑΦΜ που τελειώνουν σε 3 – 4 – 5

– Πέμπτη, 2 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 6 – 7

– Παρασκευή, 3 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 8 – 9

Δείτε επίσης: Κοινωνικός τουρισμός: 300.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ημέρες

Loading