Προανακριτική επιτροπή για Παππά: Εξετάζεται ο κ. Τόμπρας

Συνεχίζεται στην προανακριτική επιτροπή η εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα ο οποιος αναφέρεται στον επιχειρηματία Χρ.Καλογρίτσα και στις επαφές με την οικογένεια Χούρι.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην πλειοψηφία, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι οι Χούρι είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (το 2016) μια τροπολογία για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 ώστε αυτές να γίνουν σαν τις ναυτιλιακές και να μη φορολογούνται, καθώς με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά φορολογήθηκαν.

Τότε, φέρεται να πρόσθεσε ο κ. Τόμπρας, οι Χούρι έγιναν φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ κι άλλαξαν στάση. Ωστόσο, φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας, “Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν τότε αλλά την 1η Απριλίου 2019”.

Η CCC σου λέει “με βάλατε να δώσω 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε…” φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να είπε ο κ. Τόμπρας.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Τόμπρας φέρεται να αναφέρθηκε σε χειρόγραφη συμφωνία, που υπεγράφη στις 6/5/2018 από τους Χούρι, Καλογρίτσα και Τόμπρα, στην οικία των Χούρι στην Πολιτεία, και αφορά (σύμφωνα με τις ίδιες πηγές) την αποδοχή της οφειλής των 3 εκ. ευρώ του Καλογρίτσα απέναντι στους Χούρι.

Επίσης, ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι οι δύο πλευρές δεν είχαν μιλήσει για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, πριν ο ίδιος τους φέρει σε επαφή, ενώ φέρεται να είπε ότι συμφώνησε για την αμοιβή του με τον Χρ. Καλογρίτσα, ύψους 300.000 ευρώ.

Για την αποπληρωμή των 3 εκ. ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι ο κ. Καλογρίτσας διαβεβαίωσε τους Χούρι ότι είχε 300 εκ. σε ανεκτέλεστα έργα. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι τα “ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια είναι εφεύρεση Καλογρίτσα. Κανένα Μαξίμου δεν με έστειλε στον Καλογρίτσα. Μόνος μου πήγα. Δεν μου υπέδειξε κυβερνητικό στέλεχος να πάω στον Καλογρίτσα”.

Κώλυμα προσέλευσης λόγω εμβολιασμού δήλωσε ο Χρ. Καλογρίτσας

Αδυναμία προσέλευσης του, αύριο, για την προγραμματισμένη εξέτασή του, δήλωσε ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε την προανακριτική επιτροπή ότι αναρρώνει από τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού, και δεν μπορεί να προσέλθει αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέλος της επιτροπής από την πλειοψηφία ζήτησε τη σχετική ιατρική γνωμάτευση, πρότεινε η κατάθεση να ληφθεί την επόμενη ημέρα (Πέμπτη) και να κληθεί παράλληλα και ο επόμενος μάρτυρας Χρ. Νικολάου.

Εμμένουμε στη σειρά κλήτευσης των μαρτύρων φέρεται να είπε ο ίδιος βουλευτής. Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να συμφώνησε ως προς την τήρηση της σειράς, αλλά εάν δεν έρθει ο κ. Καλογρίτσας να μην προσκληθεί άλλος.

Δείτε επίσης: Κουτσούμπας: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από το «Ελλάδα 2.0»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading