Γερμανία: Πάνω από το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό

Πάνω από 20% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί έστω μια δόση από το εμβόλιο του κορονοϊού για μια φορά, δείχνοντας τα βήματα που κάνει η Γερμανική κυβέρνηση στην μάχη με την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), το 20,2% του πληθυσμού σε ομοσπονδιακό επίπεδο έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού τουλάχιστον μία φορά.

Περίπου 16,8 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί μία φορά και περίπου 5,6 εκατομμύρια έχουν κάνει πλήρη εμβολιασμό, δηλαδή και την δεύτερη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Αυτό προκύπτει από την παρακολούθηση του ποσοστού εμβολιασμών του εν λόγω Ινστιτούτου.

Εν τούτοις, υπάρχουν διαφορές στο ποσοστό των εμβολιασθέντων μεταξύ των διαφόρων ομοσπονδιακών κρατιδίων: Δέκα από τα συνολικά 16 ομοσπονδιακά κρατίδια έχουν ήδη φτάσει το 20% στον πρώτο εμβολιασμό. Τελευταίο μεταξύ τω κρατιδίων είναι η Έσση με 18,3%.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στη Γερμανία ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους. Προηγήθηκαν οι εμβολιασμοί ατόμων άνω των 80 ετών, των φιλοξενουμένων σε οίκους ευγηρίας γηροκομείων και του ιατρικού προσωπικού καθώς επίσης και άλλων ευάλωτων ομάδων των πληθυσμού.

Δείτε επίσης: Γερμανία – Εκλογές: Ο αρχηγός της CSU, Μάρκους Ζέντερ, σκοπεύει να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading