Πέτσας: «Επιστημονική και όχι πολιτική η απόφαση για τη χρήση μάσκας»

Η απόφαση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία είναι επιστημονική και όχι πολιτική είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι η χρήση της είναι ασφαλής για τους μαθητές, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για τον κορονοϊό, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ο δείκτης Rt τον προηγούμενο μήνα πάνω από τη μονάδα, ενώ πλέον εμφανίζει μικρή πρώτη 0,85, σύμφωνα με τη έκθεση του παρατηρητηρίου

Ο ιός είναι ανάμεσα μας και χρειάζεται επαγρύπνηση, είπε.

Στην τηλεφωνική συνομιλία του αμερικανού Προέδρου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε στην αρχική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός είπε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση, υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Άμεσα επανέλαβε ότι αναμένεται να επεκταθεί το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Σήμερα ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Ζοζέ Μπορέλ όπως είπε ο Στέλιος θα παρουσιάσει κατάλογο κυρώσεων κατά της Τουρκίας, αποφεύγοντας να σχολιάσει τι περιλαμβάνει ο κατάλογος.

Ερωτηθείς ο Στέλιος Πέτσας για τον διάλογο που είχαν (χωρίς να ξέρουν ότι τους καταγράφουν τα ανοιχτά μικρόφωνα) ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ. για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας (σ.σ. πως οι Τουρκία είναι πολύ εκνευρισμένη με τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ και δεν θεωρεί τους Έλληνες αξιόπιστους), απάντησε χαρακτηριστικά «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» ήταν το μόνο που είχε να πει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε επίσης: Τη γάτα με το… ποντίκι παίζουν Μητσοτάκης – Ερντογάν

Loading