Π. Ρήγας: «Καθαρή έξοδος σημαίνει τέλος τα μνημόνια»

Το μήνυμα ότι καθαρή έξοδος σημαίνει τέλος τα μνημόνια έστειλε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως «καθαρή έξοδος σημαίνει ότι ολοκληρώνονται τα μνημονιακά προγράμματα και η χώρα θα μπορεί να πληρώνει με τη δική της δύναμη τις χρηματοδοτικές της ανάγκες».

Ο κ. Ρήγας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου συζήτησης σχετικά με τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για το 2019 και το 2010, καθώς, όπως είπε, επιβλήθηκαν με βάση τις απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ και σημείωσε: «Αποδεικνύεται πως και τα δημοσιονομικά πάνε εξαιρετικά και τα πλεονάσματα ξεπερνούν τους στόχους. Υπάρχει μια δυναμική πορεία των πραγμάτων και θα ξανασυζητηθούν με νέα δεδομένα καθώς η χώρα έχει μπει σε μια άλλη τροχιά, αναπτυξιακή».

«Προασπιζόμαστε τα δικαιώματα της κοινωνίας» τονίζει ο Π. Ρήγας

Επίσης δήλωσε πως η σημερινή κυβέρνηση είχε τη βούληση να προασπιστεί τα δικαιώματα της κοινωνίας και όχι της διαπλοκής, γι’ αυτό και μπόρεσε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, τονίζοντας ότι «πονάει πολύ τη Ν.Δ και την αντιπολίτευση ότι η αριστερή κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια», ενώ άσκησε κριτική στο Κίνημα Αλλαγής λέγοντας ότι «δεν παίρνει θέση στα πολιτικά ζητήματα και παίζει σε διπλό ταμπλό».

Τέλος κάλεσε την αντιπολίτευση να καταδικάσει τις ρατσιστικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και δημοκρατικούς πολίτες στη Μυτιλήνη και απευθυνόμενος στον κ. Καρανικόλα, του Κινήματος Αλλαγής, παρατήρησε: «Δυστυχώς έχετε μπει στην ακροδεξιά ατζέντα της Ν.Δ. και δεν σας τιμά αυτό. Είναι ντροπή για τη σοσιαλδημοκρατία και τον προοδευτικό κόσμο της χώρας να εκπροσωπείται από τέτοια ρητορεία».

 

Loading