Βαρθολομαίος: H ώρα που θα ξανανοίξει η Χάλκη είναι κοντά

«Η ώρα που θα ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι κοντά», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε αντιπροσωπεία της ελληνοαμερικανικής Ένωσης ΑΧΕΠΑ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους.

Ο Παναγιώτατος αποκάλυψε στους συνομιλητές του ότι στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, έλαβε τις διαβεβαιώσεις τους  ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της.

«Μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι»

«Μπορούμε επομένως να είμαστε πολύ αισιόδοξοι» πρόσθεσε με νόημα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για την οικονομική δωρεά της ΑΧΕΠΑ προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η συναντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και παρόντες ήταν ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Carl Hollister, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Καναδά Κρίς Αργυρίου, ο Μητροπολίτης Προύσης & Έξαρχος Βιθυνίας, Ἐλπιδοφόρος και ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Ζαχαριάδης.

Η προσφώνηση του Ύπατου προέδρου της AHEPA, κ. Carl R. Hollister προς τον Παναγιώτατο και η αντιφώνηση του Παναγιωτάτου.

Gepostet von Halki Theological School am Dienstag, 1. Mai 2018

Loading