Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς τη μιζέρια προηγούμενων συνεδριάσεων

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας όλες οι πλευρές συμφώνησαν για την αναγκαιότητα αναβολής του συνεδρίου μέχρι- το νωρίτερο- την άνοιξη και την αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στην θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Όπως εξηγούν στο Politic συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα ήταν δυνατό ο κ. Τσίπρας να μιλά συνεχώς δημοσίως και για υγειονομική κρίση και την ίδια στιγμή να σχεδιάζει συνέδριο, έστω και με ψηφιακή μορφή, για το φθινόπωρο ή για τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Μολονότι είχαν προταθεί μικτοί τρόποι διεξαγωγής του, για παράδειγμα νομαρχιακοί και περιφερειακοί σύνεδροι να συμμετέχουν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας κι ο αριθμός των διά ζώσης συνέδρων να είναι μικρότερος των προηγούμενων συνεδρίων, συμφωνήθηκε το συνέδριο να αναβληθεί επ’ αόριστον και να γίνει άμεσα η αλλαγή στον γραμματέα, αλλά και στους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συζητήθηκαν στην Π.Γ. και θέματα καλύτερης λειτουργίας του κόμματος, αλλά η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αλλαγή γραμματέα και στο χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Η ίδια επικέντρωση αναμένεται να παρατηρηθεί και σήμερα Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η προεδρική πλειοψηφία εκτιμά πως ο κ. Τσίπρας έχει εξασφαλίσει μια χρονική περίοδο σχετικής ηρεμίας, υλοποιώντας ταυτοχρόνως τη βούλησή του να αλλάξει τώρα ο γραμματέας και να συνεχιστεί η διεύρυνση- μετασχηματισμός πάνω στα ψηφισμένα κείμενα.

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν πως θα ήθελαν να είχε γίνει το συνέδριο το Μάιο, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά αυτό εκ των πραγμάτων κατέστη αδύνατο.

Έπαινος Τσίπρα σε Σκουρλέτη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η εσωκομματική αντιπολίτευση.

Είναι ενδεικτικό πως επιφανές στέλεχός της μας έλεγε πως το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση δεν ήταν αυτό της μιζέριας προηγούμενων συνεδριάσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον έπαινο που επιφύλαξε ο κ. Τσίπρας για τον κ. Σκουρλέτη, για τον οποίο είπε πως βοήθησε στην αναδιοργάνωση του κόμματος.

Loading