Οικονόμου: «Ο Τσίπρας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στη δήλωση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση αποδεικνύεται εξαιρετικά ικανή στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο κ Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση της πραγματικότητας με αφορμή τη δήλωση του κ Τσίπρα ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διευρύνει τις ανισότητες με τη μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ, των παιδιών που έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς και των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, έχει ως εξής:

«Οι αριθμοί για τον κ. Τσίπρα ήταν πάντοτε εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, ως μελλοντολόγος ανακοινώνει αριθμούς για το πόσα παιδιά δεν θα μπουν στο Πανεπιστήμιο. Και την ίδια στιγμή απαξιώνει ευθέως τα Δημόσια ΙΕΚ στα οποία θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επίπεδου όσοι το επιθυμούν.

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι αριθμοί ξανά τον διαψεύδουν. Από 155.684 vouchers το 2019 έχουμε 167.031 το 2021. Ο κ. Τσίπρας ή δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει ότι καμία αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και δομές για παιδιά με αναπηρία δεν απορρίφθηκε.

Αδιαφορεί για την ανάγκη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με κανόνες και διαφάνεια για να μπορούν ακόμη περισσότεροι να συμμετέχουν και κυρίως να αθλούνται πραγματικά. Για την κυβέρνηση το δημόσιο υπάρχει για να προάγει το καλό των πολιτών για αυτό και με στοχευμένες πολιτικές εκπληρώνουμε την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε κάθε παιδί, σε κάθε νέα και νέο που το επιθυμεί ό,τι χρειάζονται για την ευημερία και την προκοπή τους».

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας για voucher για βρεφονηπιακούς: «83.000 παιδιά – ένα στα τρία! – εκτός παιδικών σταθμών»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading