ΥΠΕΞ Γερμανίας: Δεν αρκεί ο χρόνος για να απομακρυνθούν όσοι πρέπει από το Αφγανιστάν

Την άποψη του πως ο χρόνος μέχρι τα τέλη του Αυγούστου δεν αρκεί για να απομακρυνθούν όσοι πρέπει από το Αφγανιστάν εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

«Ακόμη κι αν η επιχείρηση απομάκρυνσης διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου ή μερικές ημέρες περισσότερο, αυτό δεν αρκεί», δήλωσε στην Bild.

Παράλληλα τόνισε πως πρέπει να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για να εξασφαλισθούν οι ασφαλείς μεταφορές αφού φύγει ο στρατός.

Η αμερικανική αποχώρηση στα τέλη του μήνα το κάνει να δηλώνει «πως θα χρειαστούν ασφαλώς μία ή δύο ημέρες» για να απομακρύνουν το στρατιωτικό προσωπικό τους, πράγμα που σημαίνει πως οι απομακρύνσεις για τους συμμάχους θα τερματιστούν «λίγο νωρίτερα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Γι’ αυτό « έχουμε ανάγκη από πρόσθετες επιλογές» για τις απομακρύνσεις, μεταξύ των οποίων κυρίως «μη στρατιωτικές επιχειρήσεις στο αεροδρόμιο» – ένα θέμα για το οποίο η Γερμανία συζητεί με τους Ταλιμπάν.

«Το θέμα είναι να σώσουμε ανθρώπους και είμαι έτοιμος να συζητήσω μ’ αυτούς που είναι απαραίτητο να συζητήσουμε για να το πετύχουμε», τόνισε ο υπουργός, λέγοντας πως αυτό είναι «δυστυχώς» η «συνέπεια πολλών σφαλμάτων εκτίμησης».

Έκτακτη Σύνοδος των Επτά (G7) θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συζητηθεί το ζήτημα της απομάκρυνσης ανθρώπων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Ενδέχεται να ζητήσουν από τον Μπαντών να δώσει παράταση στην φυγή του στρατού.

Δείτε επίσης: Καμάλα Χάρις: Αντιδράσεις στις ΗΠΑ για το γέλιο της σε ερώτηση για το Αφγανιστάν

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading