Ν. Ηλιόπουλος: Παραδοχή Μητσοτάκη για την προσπάθεια συγκάλυψης στο σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχθηκε χθες στη Βουλή ότι έλεγε επί 15 μέρες ψέματα για την υπόθεση Λιγνάδη, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5 FM».

«Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για 15 μέρες και η κ. Μενδώνη και ο ίδιος – μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου – μας έλεγαν ψέματα ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος. Για να προσθέσει ότι «αν τον πιστέψουμε, τότε παραδέχθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη συγκάλυψη, γιατί ουσιαστικά υποστήριξε ότι η καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6/2 ήταν αρκετή για να ζητηθεί η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν ήταν αρκετή για να ζητηθεί από την κυβέρνηση η παρέμβαση της Δικαιοσύνης». «Και τα δύο μαζί δεν γίνονται όμως», σχολίασε, προσθέτοντας ότι «όπως δείχνουν όλα αυτά, έχουμε κάθε δίκιο να μιλάμε για σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη». «Ο βούρκος είναι η προσπάθεια συγκάλυψης», τόνισε.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως «είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ακόμα τις εκλογές γινόταν συζήτηση ότι θα αναλάβει αυτή τη θέση» και πως «γι’ αυτόν τον λόγο, ήταν προσωπική του επιλογή και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, γιατί στο πλαίσιο της πολιτικής του αλαζονείας, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του».

“Ο Μητσοτάκης υιοθέτησε τη συνωμοσιολογία της υπερασπιστικής γραμμής Λιγνάδη”

Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χθες «υιοθέτησε τον ανορθολογισμό και τη συνωμοσιολογία της υπερασπιστικής γραμμής του κ. Λιγνάδη, ότι οι επιθέσεις στην κ. Μενδώνη γίνονται επειδή η ίδια έχει ξεκλειδώσει επενδύσεις». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να πει ότι η κ. Μενδώνη δέχεται επιθέσεις επειδή δήθεν έχει ενοχλήσει τις συντεχνίες, υιοθετώντας ουσιαστικά την επίθεση που κάνουν όλες αυτές τις μέρες στελέχη της ΝΔ -όπως ο κ. Βορίδης ή ο κ. Ρωμανός- στους ηθοποιούς και τους ανθρώπους του πολιτισμού», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως το κρίσιμο, το οποίο και «ανέδειξε η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, είναι τα θύματα να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν, να σπάσει ο φόβος», τονίζοντας ότι όλοι κρίνονται από το αν συμβάλλουν να μιλήσουν τα θύματα ή αν λειτουργούν στην αντίθετη κατεύθυνση, προωθώντας τη συγκάλυψη. «Και η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη έκανε το δεύτερο», υποστήριξε.

Όπως επεσήμανε “η ανάγκη να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο, ώστε να βγουν μπροστά οι άνθρωποι που έχουν να μοιραστούν αυτό το βάρος, σπάει τις παραδοσιακές πολιτικές διαιρέσεις, ενώνει όλον τον δημοκρατικό, προοδευτικό κόσμο, είναι μια κοινωνική ανησυχία”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το κεντρικό αίτημα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι η Δικαιοσύνη», αναφερθείς και στην επιστολή των 285 αποφοίτων του Αρσακείου, για να καταλήξει σημειώνοντας πως «το διακύβευμα είναι πως κάποιος όσο ισχυρός και να είναι, όσο ισχυρά δίκτυα και να τον στηρίζουν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γλιτώσει, εφόσον έχει διαπράξει ένα έγκλημα».

Δείτε επίσης: Τσίπρας σε Μητσοτάκη: “Χάσατε την ευκαιρία να κάνετε στοιχειώδη αυτοκριτική”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading