Κ. Αχ. Καραμανλής: “Αστείο να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για το Πάτρα-Πύργος, το οποίο… έσπασε για τον τότε αγαπημένο του εργολάβο”

Βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, για τη μη ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Πάτρας – Πύργου, εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM.

Ο υπουργός τόνισε ότι το έργο θα είχε σήμερα ολοκληρωθεί, εάν δεν είχε αποφασίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει το έργο σε οκτώ κομμάτια, για να εξυπηρετήσει τον τότε αγαπημένο της εργολάβο κ. Καλογρίτσα.

Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί ο χθεσινός ισχυρισμός του κ. Τσίπρα ότι δήθεν είχε ξεκινήσει το έργο και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το σταμάτησε.

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Καραμανλής

Το έργο Πάτρα – Πύργος είχε δημοπρατηθεί ενιαίο το 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί κι οι πολίτες θα χρησιμοποιούσαν έναν σύγχρονο ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

«Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί είναι και επίκαιρο το θέμα με αυτά που συμβαίνουν στη Βουλή αυτές τις ημέρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε ότι βόλευε το σπάσιμο του έργου σε οκτώ κομμάτια τον τότε αγαπημένο του εργολάβο, που ήθελαν να φτιάξει κανάλι», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έλυσε τα προβλήματα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρώτον, βάλαμε τέλος στο αδιέξοδο της κατάτμησης σε 8 κομμάτια. Δεύτερον, δουλέψαμε συστηματικά και τελικά πετύχαμε την αλλαγή στάσης της Κομισιόν για τη δυνατότητα χρηματοδότησής του πέραν του 2023. Τρίτον, το εντάξαμε στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού. Τέταρτον, με εξίσου συστηματική προσπάθεια, πήραμε το πράσινο φως από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν για την ένταξη του έργου στην παραχώρηση», ανέφερε.

«Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια κάναμε όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 4,5 χρόνια», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Τι παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Καραμανλής απάντησε στον κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι μπουλντόζες δεν είχαν μπει ποτέ και δεν υπήρξε καμία πρόοδος εργασιών στο Πάτρα-Πύργος και εξήγησε ότι δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ το έργο, γιατί ο κ. Καλογρίτσας είχε κηρυχθεί έκπτωτος στις τέσσερις εργολαβίες, που είχε πάρει.

Ανέφερε μάλιστα αναλυτικά τι παρέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ:

– Στο πρώτο τμήμα δεν είχε γίνει καμία απολύτως εργασία και ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος γιατί δεν είχε εγγυητική.

– Στο δεύτερο, αντί για 33% είχαμε πρόοδο εργασιών στο 14%. Αυτό ήταν και το καλύτερο από τα οκτώ.

– Στο τρίτο τμήμα, δεν έγινε καμία εργασία γιατί εκκρεμούσε στο ΣτΕ.

– Στο τέταρτο, δεν έγινε καμία εργασία, ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος γιατί δεν είχε εγγυητική.

– Στο πέμπτο, είχαμε υλοποίηση εργασιών μόνο στο 0,12%.

– Στο έκτο τμήμα, είχαμε υλοποίηση εργασιών μόνο στο 2%.

– Στο έβδομο, είχαμε υλοποίηση εργασιών μόνο στο 0,62%.

– Και στο όγδοο, μετά από υλοποίηση εργασιών μόνο στο 0,1%, ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος.

«Δηλαδή στα οκτώ τμήματα, είχαμε εναλλάξ τέσσερα που δεν είχαν καν ανάδοχο και τέσσερα που είχαν πρόοδο έργου λίγο πάνω από το μηδέν. Αυτό είναι το έργο για το οποίο είναι περήφανοι στο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading