Ενταση στην προανακριτική – Καλογρίτσας σε Πολάκη: Παλικάρι της φακής, έλα να τα πούμε έξω οι δυο μας

Νέα ένταση σημειώθηκε στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά, ανάμεσα στον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, μέλος της επιτροπής – O κ. Καλογρίτσας κατέθεσε πως ο κ. Παππάς του είπε πόσα χρήματα έπρεπε να προτείνει για να πάρει την τηλεοπτική άδεια.

Οι συνεχείς αναφορές του μάρτυρα στο τι πέρασε όλο το διάστημα της συμμετοχής του στη διαδικασία, σε συνδυασμό με την τακτική να μη δίνει τα στοιχεία που πολλές φορές επικαλείται, ενόχλησε τους βουλευτές όλων των πτερύγων. Ειδικά η αντιπαράθεσή του με τον Παύλο Πολάκη ήταν έντονη.

Καλογρίτσας: Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένειά μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

Πολάκης: (ειρωνικά) Κοντεύω να κλάψω.

Καλογρίτσας: Χωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι.

Τσαβδαρίδης: Να καταθέσεις, Καλογρίτσα, αυτά που έχεις. Ο,τι έχεις.

Καλογρίτσας: Αντε ρε, παλικαρά της φακής. Να με προστατεύσετε, κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Έλα, Πολάκη, να τα πούμε έξω οι δυο μας.

Τσαβδαρίδης: Να δώσεις στοιχεία, Καλογρίτσα. Πέντε ημέρες μάς δουλεύεις.

Πολάκης: Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή, Καλογρίτσα.

Μαρκόπουλος: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά. Φυλλομετράς, Καλογρίτσα, διαρκώς στοιχεία, όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε, κ. Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία, κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετράτε εδώ SMS. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες τώρα. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Υπο αυτή την πίεση ο μάρτυρας κατέθεσε στην προανακριτική ακόμα μια σελίδα από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον κ. Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για συνομιλία που είχε με τον πρώην υπουργό μετά το «φιάσκο» των τηλεοπτικών αδειών. Όπως εξήγησε ο μάρτυρας η ανταλλαγή των sms αφορούσαν την πορεία έκδοσης της εφημερίδας Documento την οποία εξέδωσε η οικογένεια Καλογρίτσα μετά από σχετικές εντολές του Νίκου Παππά. Όπως φαίνεται από τον διάλογο ο τότε αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ εκφράζει την ανησυχία του στον κ. Καλογρίτσα για πιθανό κλείσιμο της εφημερίδας.

Οι φοβίες πηγάζουν από πληροφορίες που είχε ο κ. Παππάς ότι ο «καπετάνιος» -όπως αποκαλούσε τον κ. Καλογρίτσα- θα τον προδώσει για την ΝΔ.

Αποσπάσματα των SMS αναφέρουν:

Ν. Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε!

Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε. Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτώ: τι εννοείς «πρόσεξε»; σ.α.

Ν. Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω

Χρ. Καλογρίτσας: Tέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και στον σύντροφο μου Π.

Νίκος Παππάς: Μπράβο. Αρα συνεχίζουμε.

Το protothema.gr αποκαλύπτει κι άλλη συνομιλία, στην οποία ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε ότι ο Νίκος Παππάς, τότε αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ και τον τηλεοπτικό διαγωνισμό, τον είχε ενημερώσει για το ποσό που έπρεπε να προτείνει στην δημοπρασία προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κ. Παππάς γνώριζε τις προσφορές που θα έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι.

Κεγκέρογλου: Πόσα σας είχε πει να βάλετε;

Καλογριτσας: 24-25 εκατ. ευρώ

Κεγκερογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο.

Δείτε επίσης: Καλογρίτσας σε προανακριτική: «Μου δώσανε το φιλί του Ιούδα και με διώξανε»

Loading