Γαϊτάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ποτίζει το “λεφτόδεντρο” που φύτεψε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη»

Διευκρινίσεις για τον πτωχευτικό νόμο που βρίσκεται στη διαβούλευση, έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος μίλησε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Όπως είπε, «το νομοσχέδιο αυτό προτίθεται να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για να κάνουν μια νέα οικονομική αρχή».

Εξηγώντας το πως θα γίνει αυτό ανέφερε πως, «η πρώτη κίνηση δικαιοσύνης είναι να προστατέψεις αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά να αποκαλύψεις τους κακοπληρωτές. Αυτούς που έχουν οχυρωθεί για παράδειγμα πίσω από το νόμο Κατσέλη αλλά έχουν να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Όποιος θέλει να ενταχθεί στη δεύτερη ευκαιρία θα συναινέσει για την άρση του τραπεζικού του απορρήτου να αποκαλυφθεί αν έχει εισοδήματα τα οποία τα κρύβει.

Οι οικονομικά αδύναμοι θα πάρουν κάποιου είδους επιδότηση, θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θα δημιουργηθεί μια κρατική οντότητα στην οποία θα μεταβιβάζονται τα ακίνητα. Θα πληρώνει ο οφειλέτης ένα μικρό ενοίκιο ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα και μετά από το πέρας 12 ετών θα μπορεί εάν επιθυμεί να επαναγοράσει το ακίνητο του», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα εργασιακά αλλά και την πανδημία και την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάντα τη δική του λογική είτε εφέυρε εκείνο το λεφτόδεντρο που φύτεψε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας το 2014 που ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι έχει ξεραθεί και συνεχίζουν να το ποτίζουν. Είτε κάνει μια κριτική στη λογική ότι το κράτος πρέπει να τα καλύψει όλα», ανέφερε.

«Το κράτος είναι εδώ παρεμβαίνει, η συνολική παρέμβαση της κυβέρνησης στην οικονομία μαζί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, θα φτάσει περίπου τα 34 δις. ευρώ. Δίνονται τα αναδρομικά των συνταξιούχων που είναι μεγάλη ενίσχυση της οικονομίας και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση είναι εδώ να βλέπει τι χρειάζεται να γίνει. να παρεμβαίνει όπου αυτό απαιτείται ανάλογα φυσικά και με τις εξελίξεις της πανδημίας».

Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Αναφερόμενος στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και της οικονομίας, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός θα μηδενιστεί το 2021 για ιδιωτικούς υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Στόχος είναι «στο βάθος της τετραετίας να μηδενιστεί για όλους».

Αστοχία με τις μάσκες στα σχολεία

«Έγινε σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια τεράστια προμήθεια μασκών. Δόθηκαν οι προδιαγραφές από τον ΕΟΔΥ, έτρεξε ένας διαγωνισμός υποδειγματικός, μέσα σε λίγες μέρες έγινε η παραγωγή των μασκών. Σε ένα μέρος αυτής της παραγωγής, έγινε ένα λάθος. Νομίζω ότι το να το σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόσο πολύ αυτό το θέμα, το οποίο δεν έπρεπε να είχε γίνει, σαφώς και είναι λάθος. Δείχνει ότι ψάχνει να βρεί κάτι να αντιπολιτευτεί και να πεί κάτι για την κυβέρνηση».

«Η μεγάλη εικόνα είναι καλή. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα, συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση έκανε το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού Ευρωπαϊκό

Αναφερόμενος στο θέμα του προσφυγικού και στις εξελίξεις στη Μόρια, ο κ. Γαϊτάνης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του λέγοντας πως, «ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του είχε μετατρέψει τα νησιά σε αποθήκες ψυχών.

Με την συνδρομή της ευρωπαϊκής ένωσης περιμένουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Η κυβέρνηση έβαλε το θέμα στην ατζέντα ως θέμα καθαρά ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό.

Οπότε θα συμβούλευα περισσότερη σύνεση περισσότερη μετριοπάθεια και περισσότερη λογική σε αυτά που λένε, διότι οι Έλληνες πολίτες έχουν μνήμη και θυμούνται», κατέληξε.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Γαϊτάνης στον Flash 99.4

Διαβάστε επίσης:

Σκυλακάκης: Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων

Loading