Φ. Γεννηματά: «Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές εταιρίες»

Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του κόμματος Κίνημα Αλλαγής άσκησε κριτική στην απόρριψη της πρότασης που είχε η ίδια από την κυβέρνηση σχετικά με την σύγκλιση συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής και έτσι τόνισε «θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ενέργειες της τουρκικής εταιρίας όταν εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες για έρευνες νότια της Κρήτης».

Μεταξύ άλλων στάθηκε στα εθνικά θέματα ότι ζήτησε από την σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εφαρμοστούν κυρώσεις από πλευράς της ΕΕ στην Τουρκία για την στάση της. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναφέρει η ίδια «από εδώ και στο εξής αναλαμβάνει όλη την ευθύνη», καθώς η πρόταση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ «θα ενίσχυε την θέση και την εικόνα της χώρας μας έναντι των διεθνών μας εταίρων».

Σχετικά με τα ζητήματα οικονομίας που ανέφερε η κ. Γεννηματά σε ομιλία της σε φίλους και μέλη του κόμματός της στην Φλώρινα, τόνισε πως «η αγορά αναστενάζει και η κυβέρνηση ασχολείται με τους λίγους κα τους ισχυρούς».

Περιέγραψε επίσης το τοπίο που κατά την εκτίμηση του κόμματός της επικρατεί στην αγορά λέγοντας ότι «οι τράπεζες δεν χορηγούν ρευστότητα στις επιχειρήσεις ενώ η κυβέρνηση δεν τους πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση» προσθέτοντας ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Από την ομιλία δεν έλειψαν και τα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης αφού στην ΠΕ Φλώρινας πριν από ένα μήνα σταμάτησαν λόγω παλαιότητας να λειτουργούν οι δύο μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου, ενώ το 2023 θα σταματήσει η λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης.

Δήλωσε η κ. Γεννηματά ότι «ο χρόνος που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση δεν επαρκεί» και από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων «φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την μετάβαση της περιοχής σε οικονομία χωρίς τον λιγνίτη».

Δείτε ακόμη:

Τηλεφωνική επαφή με Ερντογάν είχε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Loading