«Καλπάζει» ο κορονοϊός στη Σερβία – 193 νέα κρούσματα

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Σερβία, καθώς ο κορονοϊός «καλπάζει» και μέσα σε τέσσερις ημέρες διπλασιάστηκαν τα κρούσματα που επιβεβαιώνονται σε καθημερινή βάση.

Την Παρασκευή (26/6), οι αρχές ανακοίνωσαν 193 νέα κρούσματα, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται, πλέον, σε 13.565.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ακόμη ένας νεκρός. Έτσι, τα θύματα από τον κορονοϊό στη Σερβία ανέρχονται, πλέον, σε 265, ενώ 28 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Μεγάλες ουρές για τεστ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έως και σήμερα, στη Σερβία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 374.875 για κορονοϊό.

Πλέον, λόγω της έξαρσης της νόσου, έξω από όλα τα κέντρα υγείας όπου λειτουργούν ξεχωριστά ιατρεία για τον Covid-19, σχηματίζονται μεγάλες ουρές από άτομα που περιμένουν για να εξεταστούν.

Μάλιστα, δύο κέντρα υγείας του Βελιγραδίου άρχισαν να λειτουργούν επί 24ωρου για να αντιμετωπιστούν επείγοντα περιστατικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κλινικές στο Βελιγράδι, οι οποίες άρχισαν να λειτουργούν κανονικά μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις 7 Μαΐου, επανέρχονται στο καθεστώς νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό, ώστε να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Σκέψεις για περιορισμό κυκλοφορίας

Την ίδια ώρα, ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση.

«Θα περιμένουμε άλλες δύο ημέρες και εάν δεν αλλάξει η συμπεριφορά του κόσμου και αυξηθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, θα επιβάλουμε περιοριστικά μέτρα για να αποτραπεί η έξαρση της νόσου», δήλωσε από τις Βρυξέλες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Τούτιν

Στην πόλη Τούτιν, στην περιοχή του Σαντζάκ, κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εμφάνισης πολλών νέων κρουσμάτων. Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική παντού, ενώ τα εμπορικά καταστήματα, οι καφετερίες και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Το ίδιο μέτρο ανήγγειλε και ο δήμαρχος της βιομηχανικής πόλης Κραγκούγεβατς στην κεντρική Σερβία.

Πώς αυξήθηκαν δραματικά τα κρούσματα

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων αποδίδεται από τους επιδημιολόγους στην απότομη χαλάρωση των μέτρων. Οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και οι αθλητικές εκδηλώσεις με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων, τα γλέντια στα νυχτερινά κλαμπ, οι γεμάτες καφετερίες και τα πολυκαταστήματα, κάνουν τους ειδικούς να είναι ανήσυχοι για την επιδημιολογική κατάσταση στο άμεσο μέλλον.

Δείτε ακόμη:
ΕΟΔΥ: 22 νέα κρούσματα – 11 διασωληνωμένοι

Loading