Αρχίζει σήμερα στη Μυτιλήνη το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο

Σήμερα ξεκινάει το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο βόρειο Αιγαίο, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Σκοπός του είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων προκειμένου να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική του βορείου Αιγαίου.

Οι παράλληλες συνεδρίες θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στη Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης, σήμερα και αύριο.

Έναρξη συνεδριών

Αρκετές θα είναι οι συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, πρώτη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου.

Αναλυτικά αυτές είναι οι εξής:

Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία

Ομιλητές Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος και αναπληρωτής γ.γ. Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός.

Αναπτυξιακή Πολιτική, Χρηματοδοτικά Μέσα και Δημόσια Περιουσία

Ομιλητές Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής και γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης.

Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Ομιλητές Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης και γ.γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Αντώνογλου.

Προσφυγικές Ροές και Κοινωνική Συνοχή

Ομιλητές Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας και γ.γ. Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας.

Πολιτισμικά Αγαθά και Αθλητικές Υποδομές

Ομιλητές Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και Γ.Γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Αυτοδιοίκηση, Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και Πολιτική Προστασία

Ομιλητές Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης και γ.γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες.

Loading