Στο αμερικανικό Πεντάγωνο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επισκέφτηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ όπου και είχε συνάντηση με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Τζόσεφ Ντάνφορντ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, βρέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας στη Μεσόγειο και τη Συρία.

Συναντήσεις και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξεδόθη γίνεται αναφορά και στη μακρόχρονη φιλία και συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας, η οποία έχει τις ρίζες της στις κοινές δημοκρατικές αξίες και ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς.

Στο πλαίσιο των διήμερων επαφών του στην Ουάσιγκτον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και θα συμμετέχει σε κλειστή εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στην δεξαμενή σκέψης «Center for Strategic and International Studies».

Loading