Απάντηση Υπουργείου Παιδείας σε Τσίπρα: «Τα σχολεία άνοιξαν, όπως έκλεισαν»

Για “άγνοια” αναφορικά με τον “εμβολιασμό, τα self tests και την αξιοκρατία” κατηγορεί ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ο τελευταίος στη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ είχε δηλώσει πως  «τα σχολεία άνοιξαν, όπως έκλεισαν».

Το Υπουργείο τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας “αγνοεί τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς και λοιπούς υπαλλήλους που έσπευσαν να υποβληθούν σε self-test”. Επίσης, τους υπαλλήλους των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, φαρμακοποιούς και τα κανάλια προμήθειάς τους, εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων, που “εργάστηκαν, ώστε τα τεστ να παραδοθούν άμεσα και να είναι διαθέσιμα κατά προτεραιότητα για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που κλήθηκαν να επιστρέψουν σήμερα στις σχολικές τάξεις”.

Η ανακοίνωση αναφέρει, πως και άλλες χώρες, όπως η Αυστρία, με τα self-tests μείωσε το ποσοστό των ασυμπτωματικών φορέων COVID-19 στα σχολεία, ενώ συμπληρώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να “εξάρει” και όχι να “παραγνωρίζει” το γεγονός, πως με τα self tests ανιχνεύτηκαν περισσότερα από 600 δυνητικά θετικά δείγματα, περιορίζοντας έτσι τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Επίσης, το Υπουργείο κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “προτάσσει το αίτημα για εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, παραβλέποντας ότι οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης έχουν ήδη ενταχθεί στην εμβολιαστική περίοδο, ενώ έχουν ξεκινήσει και χιλιάδες εμβολιασμοί εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης”.

Παράλληλα, η ανακοίνωση επισημαίνει σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για “ισοπεδωτική λογική”.

Τέλος, επισημαίνεται οτι ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε, ότι «τουλάχιστον το αίτημα για εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών και για αραίωση των τμημάτων, ώστε τα παιδιά να είναι σε τάξεις με μικρότερο αριθμό, θα έπρεπε να υλοποιηθεί πριν ξεκινήσουν τα σχολεία», ενώ για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ο κ. Τσίπρας είχε πει πως μέσα στις συνθήκες πανδημίας και τις δύσκολες για εκείνους συνθήκες, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με ένα «εκδικητικό για αυτούς και τις οικογένειές τους σύστημα».

Δείτε επίσης: Self tests: Στο 0,25% τα θετικά αποτελέσματα για εκπαιδευτικούς και μαθητές

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading